29.11.2024
Телеканал NTD

Ковбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині

Ковбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині

Для одних єноти — милі звірятка, а для інших — пронирливі злодюжки. А тепер вони потрапили..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Для одних єноти — милі звірятка, а для інших — пронирливі злодюжки. А тепер вони потрапили до ще однієї категорії: у Німеччині з них роблять делікатесні ковбаски.

Міхаелю Рейссу ця ідея спала на думку після того, як його попросили представити свій район на берлінському сільськогосподарському ярмарку «Зелений тиждень» 2023 року.

Прагнучи продемонструвати свої навички та свій регіон, Рейсс вигадав страву — ковбасу з єнота. Вона дістала захопливі відгуки.

Єноти родом із Північної Америки і в Європі майже не мають природних ворогів. Вони поширилися в усій Німеччині. Тут єнотів не вважають видом, що вимирає, тому на них можна професійно полювати.

[Міхаель Рейсс, м’ясник]:

«Убитих єнотів здебільшого просто викидають. Згідно з офіційною мисливською статистикою, щороку вбивають 300–400 тисяч особин. І це без єнотів, яких садівники вбивають на своїх ділянках. Я подумав, що це гарний ресурс. З погляду перероблення м’яса він фактично проходить ті самі процеси, що й інші види дичини».

Рейсс — колишній автомеханік, який отримав сертифікат м’ясника ЄС у 2022 році. Він має ліцензію на полювання на 2000 гектарах землі. Усю вбиту ним дичину перевіряють ветеринари, а також зразки відправляють до лабораторії.

З кожного єнота виходить близько 2–2,5 кілограмів чистого м’яса. Але Рейсс додає ще дещо.

[Міхаель Рейсс, м’ясник]:

«Я роблю цю салямі з м’яса єнота та м’яса оленя, бо м’яке м’ясо єнота та сухе нежирне м’ясо оленини створюють цю золоту середину. Це дуже хороший продукт для тих, хто не хоче або кому не можна їсти свинину».

Останнім часом інтернет заполонили короткі відео, у яких єноти смішно взаємодіють із людьми чи з домашніми улюбленцями. Ці звірята вже стали кимось на кшталт інтернет-зірок.

[Міхаель Рейсс, м’ясник]:

«Я теж уважаю, що це милі тварини. Але хай би якими вони були милими, вони не жаліють каченят та інших дрібних тварин, що живуть в очереті. Ми повинні регулювати їх чисельність».

Рейсс каже, що він поверне гроші будь-якому клієнтові, якому не сподобаються його делікатеси, зокрема фрикадельки, паштет та ковбаски з м’яса єнота. Утім, зазначає, що ще жоден покупець не скаржився.

[Міхаель Рейсс, м’ясник]:

«Ніхто ще не повернувся по свої гроші. Схоже, це той випадок, коли маленькі злодюжки нарешті на щось згодилися».

Коротке посилання на цю сторінку:

Ковбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: