08.06.2024
Телеканал NTD

На хлібі й рисі: як єменська сім’я виживає за умов війни

На хлібі й рисі: як єменська сім'я виживає за умов війни

Житель Ємену Ісмаїл має десять дітей. Він зі сім'єю живе в колишньому магазині. Щоби всіх прогодувати,..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Житель Ємену Ісмаїл має десять дітей. Він зі сім’єю живе в колишньому магазині. Щоби всіх прогодувати, змушений шукати їжу на смітниках.

Чотири роки тому через війну він утік зі свого рідного міста до столиці — Сани. Там живе й нині. Тепер, як і мільйони інших земляків, потерпає від злиднів і голоду.

Сьогодні на обід рис і хліб. Ісмаїл каже, що поки їжу діставати вдається. Але нічого іншого своїм дітям дати не може, приміром, відправити до школи, навіть державної.

[Ісмаїл Хассан, житель Ємену]:
«Для мене найголовніше — забезпечити їх їжею».

Що два тижні сім’я отримує гумдопомогу. Але її недосить.

[Ісмаїл Хассан, житель Ємену]:
«Півтора мішка пшениці, дві банки рослинної олії, мішок солі, мішок борошна та мішок сочевиці. Це все».

У рідному місті Ходейда сім’я жила в достатку.

[Ісмаїл Хассан, житель Ємену]:
«У нас було м’ясо, риба, курятина, рагу… Було все. Але тепер ми в тяжких умовах».

Ємен поділено на дві частини. Північ, разом із Саною, контролюють повстанці-хусити, яких підтримує Іран. А визнаний світом уряд облаштувався на півдні. Йому допомагає коаліція на чолі із Саудівською Аравією.

Бої, інфляція, втеча людей і відсутність імпорту загрожують країні великим голодом. За даними ООН, у такій ситуації може опинитися до п’яти мільйонів єменців.
Коротке посилання на цю сторінку:

На хлібі й рисі: як єменська сім’я виживає за умов війниПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»На Канарських островах протестують проти масового туризмуЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: