26.11.2024
Телеканал NTD

Як дві сестри допомагають очистити Балі від пластикових відходів

Як дві сестри допомагають очистити Балі від пластикових відходів

Сестри Мелаті й Ізабель живуть на мальовничому індонезійському острові Балі й уже сім років очищають його..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Сестри Мелаті й Ізабель живуть на мальовничому індонезійському острові Балі й уже сім років очищають його від пластикових відходів. Їм було 12 та 10 років відповідно, коли вони розпочали рух під назвою «До побачення, пластикові пакети».

[Ізабель Віджсен, організаторка руху]:
«Люди назвали острів райським. Ми постійно були на природі — на рисових полях, у горах. Та вже в 10‒12 років, хай би куди ми йшли, на жаль, усюди лежав пластик».

Після уроку історії про відомих людей, таких як леді Діана, сестри захотіли щось зробити для свого острова. Спочатку вони створили петицію, яка закликала відмовитися від поліетиленових пакетів. Потім організували збір пластикових відходів. До дівчаток приєдналися тисячі людей.

[Мелаті Віджсен, організаторка руху]:
«Ми сказали: “Досить! Треба щось робити”. Ось як з’явився проект “До побачення, пластикові пакети”. Ми вирішили діяти без бізнес-плану, без стратегії, але з великим ентузіазмом і усвідомленням того, що ми не можемо чекати, поки подорослішаємо, і лише тоді починати діяти».

Заведено вважати, що Індонезія — другий за величиною забруднювач Світового океану пластиком. Торік влада Балі заборонила користуватися поліетиленовими пакетами. А за найближчі п’ять років уряд країни планує зменшити пластикові відходи на 70 %. До 2040-го року Індонезія хоче домогтися, щоб такого сміття не викидали взагалі.

Мелаті й Ізабель виступили на багатьох великих заходах у всьому світі, зокрема й на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Вони також роздають зроблені з вторсировини сумки й паперові пакети.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як дві сестри допомагають очистити Балі від пластикових відходівУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоМарокко: лазні закриті, води немаєООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяНеочищені стічні води щодня скидають у річки Сербії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: