23.02.2024
Телеканал NTD

В Ефіопії найгірша навала сарани за 25 років

В Ефіопії найгірша навала сарани за 25 років

Ефіопія вже кілька місяців безрезультатно намагається зупинити навалу сарани. Тепер же ситуація настільки погіршилася, що ООН..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ефіопія вже кілька місяців безрезультатно намагається зупинити навалу сарани. Тепер же ситуація настільки погіршилася, що ООН назвала це лихо найгіршим у країни за останні 25 років.

Орди комах знищують урожай, від якого залежить життя мільйонів людей.

Фермер Індіро Ахмед каже, що скоро не матиме чим годувати своїх дітей.

[Індіро Ахмед, фермер]:

«Я вклав гроші, щоб вирощувати сорго на п’ятьох гектарах землі. Але урожай з’їла сарана. Маю семеро дітей, і п’ятеро з них ще ходять до школи. Після цього жахіття я не зможу їх годувати та відправляти вчитися».

З початку року від сарани в Ефіопії постраждало близько 200 тисяч гектарів посівів. Це серйозно порушило постачання харчів.

Рій сарани, що покриває квадратний кілометр, може з’їсти за день стільки, скільки вистачило б для 35 тисяч людей.

Фатума каже, що нещодавно народила шосту дитину й тепер дуже хвилюється.

[Фатума Сеїд, жителька Ефіопії]:
«Я поїхала на пологи до лікарні. А потім почула приголомшливу новину, що всього за три дні мій урожай на п’ятьох гектарах знищено. Так не дуже добре зустрічати новонародженого. Маю велику проблему. Шестеро моїх дітей голодуватимуть».

Ще більше ускладнює ситуацію пандемія коронавірусу. Через неї порушено постачання пестицидів та іншого обладнання для боротьби зі шкідниками.

До Ефіопії сарана прийшла з Ємену. Там впоратися із нею на ранніх стадіях навали завадив воєнний конфлікт.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Ефіопії найгірша навала сарани за 25 роківНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Вирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: