20.01.2024
Телеканал NTD

ЮНІСЕФ керуватиме закупівлею і доставлянням вакцин від COVID у межах ініціативи COVAX

ЮНІСЕФ керуватиме закупівлею і доставлянням вакцин від COVID у межах ініціативи COVAX

До міжнародної ініціативи COVAX приєдналися 184 країни. Її координує Глобальний альянс з питань вакцин та імунізації..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

До міжнародної ініціативи COVAX приєдналися 184 країни. Її координує Глобальний альянс з питань вакцин та імунізації (ГАВІ). Мета проекту — забезпечити вакцинами від коронавірусу як багаті, так і бідні країни.

Розвинені держави платитимуть за препарати повну ціну. А ось незаможні матимуть знижку чи отримуватимуть їх безкоштовно. Ця пільга діятиме до кінця наступного року.

Закупівлею й постачанням керуватиме ЮНІСЕФ.

[Генрієтта Фор, голова ЮНІСЕФ]:

«До 2021 року нам необхідно забезпечити постачання понад двох мільярдів доз. Для цього знадобляться всі сили й досвід ЮНІСЕФ у закупівлях і доставлянні, а також наші давні партнерські відносини з виробниками вакцин».

ЮНІСЕФ ще планує заздалегідь закупити пів мільярда шприців для вакцинації і п’ять мільйонів контейнерів для їх утилізації. Партнерами Дитячого фонду ООН по закупівлі й доставлянню вакцин будуть ВООЗ і ГАВІ.

До альянсу COVAX ввійшли країни Євросоюзу, Китай, а також країни із середнім рівнем доходу, такі як Аргентина, Іран, Ірак, ПАР та Мексика.

США відмовилися фінансувати COVAX, бо, як заявив представник Білого дому, ця ініціатива пов’язана з корумпованою Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Китаєм. Натомість Сполучені Штати Америки самі укладають угоди з фармацевтичними компаніями.

Проти коронавірусної інфекції у світі розробляють понад 200 вакцин. Чотири десятки вже випробовують на людях. Деякі препарати вже на третій фазі клінічних досліджень.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЮНІСЕФ керуватиме закупівлею і доставлянням вакцин від COVID у межах ініціативи COVAXРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: