25.09.2024
Телеканал NTD

Уряд Японії дозволить злити заражену воду з АЕС «Фукусіма» в море

Уряд Японії дозволить злити заражену воду з АЕС «Фукусіма» в море

Уряд Японії вирішив злити радіоактивну воду з аварійної АЕС «Фукусіма» в море. Як очікується, офіційно про..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Уряд Японії вирішив злити радіоактивну воду з аварійної АЕС «Фукусіма» в море. Як очікується, офіційно про це оголосять протягом місяця.

Спікер кабінету міністрів Японії Кацунобу Като сказав, що уряд постарається затвердити всі нюанси якнайшвидше.

[Кацунобу Като, спікер кабінету міністрів Японії]:
«Ми не можемо постійно відкладати рішення щодо відпрацьованої води, щоб не затримувати процес зупинки атомної електростанції “Фукусіма-Даїті”. Ми поглибимо обговорення всередині уряду. Рішення буде своєчасним і відповідальним».

Як повідомляє компанія-оператор АЕС Tokyo Electric, з 2011 року, коли на станції сталася аварія, зібрано вже понад мільйон тонн зараженої води. І це поки одна з найнагальніших проблем процесу зупинки реакторів, бо воду ніде зберігати.

Відключення АЕС та очищення території може тривати кілька десятиліть. Однак громадськість знову звернула увагу на проблему під час приготувань до Олімпіади. Спортивний захід відбудеться в Токіо влітку наступного року. І деякі змагання проходитимуть менш ніж за 60 кілометрів од АЕС.

Тим часом на стадіоні Йокогами проводять пробні бейсбольні матчі. Трибуни заповненні на 80 %. Так влада перевіряє, чи все враховано, щоб убезпечити людей від коронавірусної інфекції під час великих заходів. Поки допустима заповненість стадіонів Японії становить 50 %.

Серед заходів безпеки — вимірювання температури глядачів та розміщення засобів для дезінфекції. До того ж у кожного відвідувача беруть контактну інформацію, щоб зв’язатися з ними в разі масштабного спалаху.

Також уболівальників просять менше кричати й не вставати з місця, а між рядами більше не ходитимуть торговці з їжею й напоями.

Якщо випробування покажуть добрий результат, то професійним стадіонам Японії дозволять впускати більше глядачів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уряд Японії дозволить злити заражену воду з АЕС «Фукусіма» в мореЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїКанада обмежить час роботи для іноземних студентівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Як кавові фермери допомагають Панамському каналуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: