28.01.2024
Телеканал NTD

Іспанія — перша країна Західної Європи, де на COVID-19 захворіло понад 1 млн осіб

Іспанія — перша країна Західної Європи, де на COVID-19 захворіло понад 1 млн осіб

Іспанія стала першою країною Західної Європи, де кількість хворих на COVID-19 перевищила мільйон осіб. Померло понад..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Іспанія стала першою країною Західної Європи, де кількість хворих на COVID-19 перевищила мільйон осіб. Померло понад 34 тисячі. Попри жорсткі заходи стримування другої хвилі, загальна кількість заражень подвоїлася всього за шість тижнів.

За даними міністерства охорони здоров’я країни добовий приріст хворих іноді досягає майже 17 тисяч осіб.

Жителі Мадрида пояснюють такі швидкі темпи поширення вірусу браком відповідальності.

[Кароліна Дельгадо, жителька Мадрида]:
«Ми стали менш відповідальними, нам подобається ходити на вечірки й збиратися з родичами. Ми не можемо зрозуміти, що єдиний спосіб уникнути погіршення ситуації — це соціальне дистанціювання й прості речі: не збиратися у великі групи й носити маски навіть під час зустрічей із друзями».

[Серхіо Ернандес, житель Мадрида]:
«Потрібні вищі штрафи й жорсткіший контроль над хворими. Також треба ретельніше відстежувати можливі випадки, оскільки зараз це роблять не дуже добре, і, можливо, саме тому люди заражаються».

Після жорсткого карантину, що тривав із березня по червень, поширення вірусу в Іспанії сповільнилося. Але з кінця серпня добовий приріст став сягати 10 тисяч осіб, а минулого тижня перевалив через 16 тисяч.

Померлих менше, ніж на піку захворюваності в березні. Тоді вмирало до 900 осіб за день, а тепер — близько 100. Загальна кількість нових пацієнтів із коронавірусом у лікарнях Іспанії за два тижні зросла на 20 %, а в Каталонії окремо — на 70 %.

Намагаючись зупинити другу хвилю, деякі регіони Іспанії посилюють карантинні заходи. Так, у виноробній провінції Ріоха й у сусідній Наваррі заборонили поїздки без нагальної потреби в обох напрямках.

Влада ще розглядає введення комендантської години в найбільш постраждалих регіонах, зокрема в Мадриді. Там двотижневий режим надзвичайної ситуації закінчується цього тижня.

Сусідня Франція виявила понад 950 тисяч випадків зараження коронавірусом. Мільйон вона може подолати вже найближчими днями.

Щодо Великої Британії та Італії, то вони обганяють Іспанію за кількістю померлих.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанія — перша країна Західної Європи, де на COVID-19 захворіло понад 1 млн осібБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСрібло в Єгипті — нове золотоКанада обмежить час роботи для іноземних студентівРакетні обстріли, хакерські атаки та міжнародна допомога: чим запам’ятався українцям 2023 рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: