25.07.2024
Телеканал NTD

Почався новий режим припинення вогню в Нагірному Карабасі

Почався новий режим припинення вогню в Нагірному Карабасі

З 26 жовтня в Нагірному Карабасі почав діяти черговий режим припинення вогню. Про нього на зустрічі..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

З 26 жовтня в Нагірному Карабасі почав діяти черговий режим припинення вогню. Про нього на зустрічі у Вашингтоні домовилися представники Вірменії та Азербайджану. Переговори в двосторонньому форматі пройшли між Держсекретарем США Майком Помпео і вірменським та азербайджанським міністрами закордонних справ. Чи зустрічалися представники сторін протистояння безпосередньо, невідомо.

Пізніше Помпео написав у своєму Twitter: «Сьогодні США провели інтенсивні переговори з головами МЗС Вірменії й Азербайджану та співголовами Мінської групи ОБСЄ, щоб просунутися ближче до мирного вирішення Нагірно-Карабахського конфлікту».

Режим припинення вогню набуває чинності опівночі 26 жовтня. Водночас на кордоні з Нагірним Карабахом азербайджанська армія нарощує присутність.

[Сахіл Хілал Мемедов, азербайджанський військовий]:
«У нинішній ситуації не думаю, що сутички будуть тривати довго. Для перемоги Азербайджану потрібно 5-10 днів. Багато часу це не займе.

Раніше сторони звинувачували одна одну в нападах. Так, 24 жовтня Міністерство оборони Азербайджану оголосило, що завдало серйозної шкоди силам Вірменії в Нагірному Карабасі. Вірменська влада повідомляла про обстріл Степанакерта.

Про так званий режим тиші Вірменія й Азербайджан вже домовлялися двічі. Перший раз він почав діяти 12 жовтня, але протримався всього кілька годин. Вдруге він набув чинності 18 жовтня. Через менше ніж добу сторони звинуватили одна одну в порушенні домовленостей.

Бої в Нагірному Карабасі спалахнули з новою силою 27 вересня. Відтоді Вірменія й Азербайджан заявляють про численні жертви.

Нагірний Карабах – це невизнана республіка, яка відокремилася від Азербайджану в 1991 році. На її території проживають етнічні вірмени.
Коротке посилання на цю сторінку:

Почався новий режим припинення вогню в Нагірному КарабасіПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Дональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату Колорадо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: