26.03.2024
Телеканал NTD

Огляд світових подій (з 28 червня по 2 липня)

Огляд світових подій (з 28 червня по 2 липня)

1. Світовий антирекорд: за день у США на коронавірус захворіло понад 55 тисяч осіб Антирекорд із..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

1. Світовий антирекорд: за день у США на коронавірус захворіло понад 55 тисяч осіб

Антирекорд із коронавірусу
Вашингтон, США

Сполучені Штати Америки встановили глобальний антирекорд добової кількості нових хворих на COVID-19. 2 липня їх зареєстрували понад 55 тисяч. Таким чином країна побила рекордний показник, який встановила Бразилія 19 червня, коли було зареєстровано понад 54 700 інфікованих.

У 37 з 50 штатів США епідемія знову набирає обертів. Деякі губернатори вже пригальмувати процес зняття карантинних заходів.

У Флориді в четвер підтвердили 10 тисяч нових випадків. Це найбільший добовий показник серед штатів. Він перевищує чисельність хворих у пік епідемії в кожній із європейських країн.

У Каліфорнії збільшення кількості виявлених хворих тепер досягає майже 40%. А чисельність госпіталізацій за останні два тижні зросла більш як на половину.

Губернатор штату Техас Грег Ебботт, який раніше виступав проти обов’язкового носіння масок у публічних місцях, видав розпорядження обов’язково їх надягати в округах, де виявлено понад 20 випадків зараження.

Також у США зареєстровано більш ніж 131 тисячу випадків смерті. Це майже чверть усіх померлих у світі.

Водночас голова Національного інституту охорони здоров’я США, відповідаючи на запитання сенату, сказав, що завдяки президентській програмі «Операція “Надсвітлова швидкість”» уже до кінця року вдасться розробити дієву вакцину проти COVID-19. А до початку 2021-го буде виготовлено 300 мільйонів доз.

[Френсіс Коллінз, голова Національного інституту охорони здоров’я США]:
«Ми досягнемо нашої мети і створимо ефективну та безпечну вакцину до кінця 2020 року».

Він також зазначив, що США йдуть до того, аби щодня робити по мільйону експрес-тестів на коронавірус. Цього показника вдасться домогтися до вересня. Це дасть змогу відкрити школи й знову проводити спортивні заходи.

2. Новий закон про нацбезпеку в Гонконзі: заарештовано понад 300 осіб

Новий закон про нацбезпеку в Гонконзі
Критика й протести

Понад 300 осіб було заарештовано 1 липня в Гонконзі після того, як тисячі людей вийшли на вулиці на протест. Днем раніше в цьому автономному регіоні КНР, де фактично мають діяти демократичні норми, ухвалили закон про національну безпеку. Причому комуністична влада Китаю зробила це безпосередньо.

Це спричинило обурення гонконжців: тепер тут створять офіс китайської служби безпеки й зможуть будь-кого заарештувати, звинувативши в підриві влади, сепаратизмі, тероризмі або у зв’язках з іноземними силами.

У документі йдеться, що закон діє також щодо злочинів, учинених проти Гонконгу громадянами будь-якої країни й за межами регіону. Інакше кажучи, усі, хто пише статті, у яких критикує китайську компартію або просуває санкції щодо режиму, теж потрапляють до зони ризику. Цих людей можуть арештувати, коли ті прибудуть до Китаю або навіть під час пересадки між рейсами в Гонконзі.

Також у документі зазначається, що гонконжці, які провокують ненависть стосовно китайського режиму або влади регіону, можуть дістати довічний термін.

Експерти кажуть, що гонконзький закон навіть ширший, ніж той, який діє в материковому Китаї. Він викликав різку критику міжнародної спільноти.

Так, Австралія вже розглядає можливість надавати притулок жителям Гонконгу, яким загрожує переслідування з боку влади КНР.

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Такої позиції дотримується не лише Австралія. Ми зробили це з багатьма іншими країнами, які ставляться до проблеми так само».

Японія заявила, що уважно стежитиме за ситуацією в Гонконзі, а також ще раз наголосила на важливості принципу «одна країна — дві системи».

[Йосіхіде Суга, спікер кабінету міністрів Японії]:
«Майбутнє принципу “одна країна — дві системи” надзвичайно важливе для Японії. У нас дуже тісні економічні та соціальні зв’язки з Гонконгом».

Спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі назвала закон у Гонконзі жорстоким придушенням, яке покладе край моделі «одна країна — дві системи». А держсекретар США Майк Помпео зазначив, що Білий дім і далі позбавлятиме Гонконг статусу особливого торгового партнера Вашингтона.

Уряд Великої Британії теж зробив заяву. Міністр закордонних справ країни Домінік Рааб зазначив, що закон про нацбезпеку — це пряма загроза свободам людей і порушення Спільної декларації 1984 року, яку підписало Сполучене Королівство та Китай. Нагадаємо, Велика Британія передала Гонконг КНР у 1997 році.

3. Очільник Польщі Анджей Дуда лідирує в першому турі президентських виборів

Президентські вибори
Польща

У першому турі президентських виборів у Польщі лідирує чинний голова країни Анджей Дуда. За даними екзит-полу, він набрав майже 42% голосів. На другому місці — опозиційний кандидат Рафал Тшасковський. За нього віддали голоси приблизно 30% виборців.

[Анджей Дуда, учасник президентських виборів]:
«Дуже дякую. Результат набагато ліпший ніж той, що був п’ять років тому за участі десятьох інших кандидатів. Щиро дякую за вашу підтримку, але перш за все я хочу подякувати всім за явку, за цю масову участь у виборах. Я від щирого серця дякую вам».

Тшасковський — кандидат від опозиційної ліберально-консервативної партії «Громадянська платформа». Він обіймає посаду мера Варшави. Тшасковський — противник спірної судової реформи, автором якої стала керівна консервативна партія «Право і справедливість». Дуда був її членом до свого президентства. Тшасковський обіцяє скасувати реформу, бо, на його думку, вона підриває основи демократії.

[Рафал Тшасковський, учасник президентських виборів]:
«Цей результат показує, що 58% людей бажають змін. І сьогодні я хочу всім вам сказати, що буду вашим кандидатом, який запровадить зміни».

У першому турі виборів брало участь одинадцять кандидатів. Оскільки ніхто не набрав понад 50% голосів, 12 липня пройде другий тур. У ньому братиме участь Дуда й Тшасковський.

4. ЄС не додав США до «безпечного списку» країн

«Безпечний список» країн
ЄС не включив США

Європейський Союз склав список країн, з яких він дозволив поїздки без крайньої потреби. І США до цього «безпечного списку» не увійшли. Про це повідомила у своїй заяві Рада ЄС, яка представляє уряди країн-членів.

У списку безпечних країн є Австралія, Канада, Грузія, Японія, Нова Зеландія, Південна Корея та інші країни.

Китай також попередньо був затверджений. Однак мандрівників з цієї країни ЄС обіцяє почати приймати тільки після того, як Пекін відчинить свої двері для туристів з Євросоюзу. Загалом головною умовою включення до списку є принцип взаємності.

Росія, Бразилія та Туреччина, як і США, не потрапили до переліку безпечних країн. ЄС уважає, що ситуація там у середньому гірша, ніж у блоці. Таким чином, потрапити до списку ці країни зможуть не раніше ніж за два тижні. Саме з таким інтервалом Брюссель обіцяє аналізувати ситуацію з коронавірусом у світі.

ЄС сподівається підтримати свою туристичну індустрію й курорти, особливо в південних країнах, які пандемія зачепила найбільше.

Водночас список має рекомендаційний характер. Країни блоку самі вирішуватимуть, кого впускати, а кого ні. Найімовірніше, обмеження будуть.

Навіть усередині блоку окремі держави досі не скасували деяких заходів. Так, Греція вимагає від мандрівників із Франції, Італії, Іспанії та кількох інших країн ЄС проходити після прибуття тест на коронавірус. Доки не отримають результатів, подорожні повинні залишатися в самоізоляції.

А Чеська Республіка поки не приймає туристів із Португалії та Швеції. Британські громадяни можуть приїжджати до багатьох країн ЄС, однак мандрівники, які прибувають до Великої Британії з туристичною метою, мусять самоізолюватися на 14 днів.

5. Norwegian Air скасувала замовлення на 97 літаків Boeing

Boeing утратив велике замовлення
Norwegian Air вимагатиме компенсації

Авіакомпанія Norwegian Air скасувала замовлення на 97 літаків Boeing і вимагатиме компенсації від американського авіабудівника. Вона хоче одержати відшкодування за припинення польотів 737 MAX і проблеми з двигунами в Boeing 787.

Скасують замовлення на 92 літаки 737 MAX і на п’ять Dreamliner. Також анулюють контракти на сервісне обслуговування GoldCare, які поширювалися на ці два типи літаків.

Європейський бюджетний перевізник став першим, хто запропонував недорогі трансатлантичні перельоти. Відколи почалася пандемія коронавірусу, він ледве утримується на плаву.

Літакам 737 MAX заборонили польоти торік у березні. Це сталося після двох аварій авіалайнерів цього типу, унаслідок яких загинуло 346 осіб. Тоді у флоті Norwegian Air, який складався зі 163 літаків, було 18 літаків 737 MAX.

Спочатку Norwegian Air була невеликою скандинавською авіакомпанією. Однак вийшла на світову сцену після того, як у 2012 році замовила відразу 372 літаки. 222 — в американської компанії Boeing і 150 — у європейської Airbus.

Тим часом Boeing у понеділок почав сертифікаційні польоти, щоб протестувати виправлені повітряні судна 737 MAX. У них бере участь Федеральне авіаційне управління США.

Якщо результати випробувань будуть позитивними, то літакам цієї моделі знову дозволять літати. Але це станеться не раніше ніж у вересні. Водночас компанія хоче відразу почати постачати ці лайнери. Під час перевірень 737 MAX і далі виробляли, і зараз їх в ангарах накопичилося 450 одиниць.

6. Індія заборонила TikTok і ще десятки китайських застосунків

Заборона 59 застосунків
Індія — Китай

Індія заборонила 59 китайських мобільних застосунків, серед яких TikTok і WeChat. Так вона відреагувала на протистояння на кордоні з КНР, яке почало наростати в червні.

Міністерство комунікацій Індії заявило, що застосунки завдають шкоди суверенітету й цілісності Індії, обороні країни, а також безпеці та громадському порядку.

Індійська влада підозрює, що ці застосунки використовують, щоб незаконно отримувати дані користувачів і відправляти їх на сервери за межами країни.

[Паван Дугган, експерт із питань кібербезпеки]:
«Заборонивши ці застосунки, Індія передала послання решті світу, що вона не терпітиме втручань у її внутрішні справи».

Слідом за розпорядженням Google та Apple муситимуть прибрати ці застосунки з платформ Android в Індії та з магазинів IOS.

[Аніл Кумар, житель Чандигарха]:
«Наскільки я розумію, TikTok та іншим китайським програмам не місце в Індії, бо вони створюють нашій країні лише проблеми. Гроші, які треба використовувати в Індії, через ці застосунки використовують в інших країнах».

Заборонити застосунки в Делі вирішили після сутички на кордоні між індійськими й китайськими військовиками, яка сталася 16 червня. Як наслідок, загинуло 20 індійських військовослужбовців. З китайської сторони також були жертви, однак Пекін офіційно цю інформацію не підтвердив.

Заборона негативно вплине на китайські компанії, які робили великі ставки на вебринок Індії.

Так, фірма Bytedance, головний офіс якої в Пекіні, планувала інвестувати в країну мільярд доларів, відкрити місцевий дата-центр і вже набирала там персонал.

В Індії також активно встановлюють застосунок TikTok. Деякі користувачі вже висловлюють занепокоєння.

[Світі Сінгх, користувачка TikTok]:
«Рішення ухвалили через напруженість між Індією та Китаєм, і це правильно. Але я хочу сказати уряду, що треба створити індійські застосунки, щоб такі люди, як ми, хто заробляє на TikTok, уникли проблем».

Після сутичок на кордоні в Індії стали лунати заклики бойкотувати китайські товари. Так, митна служба країни з минулого тижня почала затримувати китайські контейнери, зокрема ті, у яких прибувають товари Apple, Cisco та Dell.

7. Японський стартап розробив маску, яка здатна перекладати з мови на мову

«Розумна» маска
Токіо, Японія

Ця маска — творіння японського стартапу Donut Robotics. Це не просто засіб захисту від коронавірусу, а «розумний» девайс. Маска може передавати голос мовця на смартфон і навіть перекладати з японської на вісім інших мов.

Пластиковий пристрій надягається поверх звичайної маски з тканини. За допомогою блутусу він з’єднується зі смартфоном чи планшетом, на якому має бути встановлено спеціальний застосунок. Гаджет також може перетворювати мову на текстові повідомлення, здійснювати дзвінки й посилювати голос власника.

[Тайсуке Оно, голова Donut Robotics]:
«Ми роками працювали, щоб створити робота. Потім використали цю технологію, щоб зробити продукт, що відповідатиме змінам у суспільстві, які сталися через коронавірус».

Інженери Donut Robotics придумали маску після того, як почалася пандемія. Вони шукали щось, що врятувало б компанію від банкрутства. Раніше стартап уклав контракти на постачання роботів-гідів і роботів-перекладачів у токійський аеропорт «Ханеда». Але тепер ця продукція стала непотрібною.

У Donut Robotics кажуть, що вже у вересні надішлють 5000 масок клієнтам у Японії. Продукцію також планують продавати в Китаї, США та Європі.

Одна маска коштуватиме приблизно 40 доларів. Однак покупцям ще потрібно буде оплачувати абонемент на користування застосунком.

8. У Новому Південному Уельсі через 30 років можуть зникнути коали

Коали можуть вимерти до 2050 року
Новий Південний Уельс, Австралія

Парламент Австралії провів річне дослідження й дійшов висновку, що за 30 років у штаті Новий Південний Уельс можуть зникнути всі коали. Ситуацію погіршили недавні масштабні пожежі. У них загинуло щонайменше 4000 цих сумчастих тварин.

[Кейт Ферманн, учасниця дослідження від Нового Південного Уельсу]:
«Якщо влада штату терміново не втрутиться, коали в Новому Південному Уельсі зникнуть до 2050 року. Це дуже важлива інформація для всіх, хто про них піклується».

Згідно з доповіддю, у деяких районах штату коали втратили 80% місць проживання.

[Пенні Шарп, міністр довкілля Нового Південного Уельсу]:
«Реальність така, що цим тваринам просто не вижити. <> І якщо пожеж буде більше, то ситуація погіршиться».

У парламентській доповіді викладено 42 рекомендації уряду штату, які мають допомогти відновити популяцію коал. Серед запропонованих заходів — створення нових заповідників.

Коали живуть лише в Австралії, і в усій країні їх дедалі менше. Торік Австралійський фонд захисту коал підрахував, що цих тварин залишилося не більш як 80 тисяч.

9. Через спеку в’єтнамські фермери садять рис уночі

Рис садять уночі
Ханой, В’єтнам

Фермери в селі на околиці в’єтнамської столиці тепер саджають рис ночами. Через дедалі вищу денну температуру обробляти поля засвітла стало неможливо.

[Ле Ван Ха, фермер]:
«Останнім часом погода дуже екстремальна. Через тривалу спеку ми вдень мало що можемо зробити, тому садимо рис ночами, о 1-й чи 2-й годині. Це ефективніше, бо о 8 ранку жара просто нестерпна».

З початку червня Ханой потерпає від тривалої спеки. Температура часом сягає 40 градусів Цельсія.

Фермери кажуть, що їхня продуктивність упала вдвічі. Водночас уночі їм вдається попрацювати довше. До того ж затемна саджанці під час садіння не в’януть.

[Ле Тхі Ван, фермер]:
«Працюючи в полі, я можу забезпечити рисом лише свою сім’ю. Раніше завдяки сільському господарству ми могли ще й заробити. А тепер — ні, доводиться шукати іншу роботу. Ми працюємо на землі й садимо рис, щоби просто їсти, урожаю недостатньо, щоб його продавати. Його занадто мало. Ніхто не хоче працювати в полі».

Температурний рекорд у країні було зафіксовано торік. Тоді в провінції Хатінь повітря прогрілося до 43,4 градуса.

[Тхай Хонг Нгок, фермер]:
«Я більше не можу, як раніше, виносити спеку, це безперечно. Ми навіть не можемо зібрати урожай без техніки. Якби треба було це робити вручну, як колись, то я би відмовився. Просто занадто жарко».

За даними метеорологічного бюро, цього сезону від спеки потерпають багато провінцій В’єтнаму. Утім, торішній температурний рекорд поки не побито.

10. Далеко від вірусів і цивілізації: боснійське гірське село уникло пандемії

Далеко від світу й пандемії
Лукомір, Боснія і Герцеговина

Боснійське село Лукомір прилаштувалося на горі Белашніца на висоті півтори тисячі метрів над рівнем моря. Далеко від цивілізації воно зберегло свій вигляд таким, яким було сотні років тому. А місцеві жителі, завдяки своїй відокремленості, змогли уникнути пандемії.

[Вейсіл Цомор, житель Лукоміра]:
«Тут немає коронавірусу. Ми ходимо спокійно, без масок і рукавичок. Я жартую над (міськими жителями), питаючи, чому вони ходять у рукавичках, коли немає зими».

У Лукомірі залишилися майже одні старенькі. Більшу частину року вони живуть тут — пасуть стада й обробляють землю. На зиму їдуть до дітей у сусіднє місто Сараєво, але щойно зійде сніг — повертаються до «Гавані світу». Так перекладається назва гірського села.

Цього року лукомірці встигли виїхати з міста до карантину.

[Раха Елезович, жителька Лукоміра]:
«Це прекрасне місце, я його люблю. Мені подобається наш традиційний одяг, сільський пейзаж і все навколо. Коронавірус до нас не дійшов. Він поширився в усьому світі, навіть в Америці, але не в Лукомірі».

Останні років десять сюди часто приїжджали любителі активного відпочинку на природі. Та цього року через карантин туристів немає. Утім, жителі села не засмучуються, а насолоджуються спокійним і розміреним життям.

[Вейсіл Цомор, житель Лукоміра]:
«Знаю про те, що відбувається (у світі). З одного боку, мені шкода, що люди втрачають роботу. Усе закрито, тому роботи немає. З іншого боку, я радий, що світові нагадали: є щось більш могутнє, ніж будь-яка країна».

Лукомірці, як і в Середньовіччя, живуть у кам’яних будинках, шиють і в’яжуть свій одяг і люблять ходити в національних костюмах. Вони шанують давні традиції і вважають це важливим для будь-якого міста чи села.

11. Спортсмен пробіг сім ультрамарафонів заради бабусі, котра підхопила коронавірус

Сім ультрамарафонів заради бабусі
США

Сім ультрамарафонів за сім днів пробіг заради бабусі спортсмен Корі Каппеллоні. У червні 98-річна Рут Андрес підхопила коронавірус. Вона живе в будинку для людей похилого віку у Скрентоні, що в Пенсільванії, а її онук — у Вашингтоні.

[Корі Каппеллоні, марафонець]:
«Я телефонував бабусі й з нею розмовляв. А потім помітив, що їй дедалі гірше. Вона боялася, що більше нас не побачить. Відвідування заборонили і рідним, і друзям, і бабуся дещо засмутилася».

Корі хотів підняти бабусі настрій, і подруга порадила йому пробігти до Скрентона. До епідемії спортсмен готувався до ультрамарафону, який мав пройти в березні. Забіг скасували, але Корі, як і раніше, був у гарній формі.

[Корі Каппеллоні, марафонець]:
«Ви знаєте, що це 350 кілометрів. Це велика відстань. Найбільше, скільки я пробігав, це 250 кілометрів під час ультрамарафону в Сахарі».

Шестиденний Марафон де Сабль у Марокко був для Корі найвиснажливішим, але забіг до Скрентона став ще важчим. Шостого дня спортсмен зовсім занепав духом і, здавалося, знесилився. Але тут прийшла добра новина — бабуся одужала. У бігуна відкрилося друге дихання.

[Корі Каппеллоні, марафонець]:
«Є люди, які проклали для нас шлях. Усе, що ми маємо, з’явилося завдяки їм. Вони йшли на жертви, а зараз стали вразливими, самотніми й наляканими. Тому для мене це спосіб повернути борг людям, які нам допомогли».

Корі фінішував біля будинку для людей похилого віку. Побачитися з бабусею поки не можна, але спортсмен надіється обійняти її вже найближчим часом.

Під час забігу Корі зібрав 24 тисячі доларів. Вони підуть на купівлю смартфонів і планшетів для літніх людей, які через епідемію відмежовані від своїх близьких.

12. Іспанці замість морського узбережжя обирають відпочинок серед дикої природи

Відпочинок серед дикої природи
Хімера-де-Лібар, Іспанія

Біля іспанського міста Хімера-де-Лібар розташувалася база відпочинку «Вілла Сандія». Тут гостей чекають крихітні стилізовані будиночки й мальовничі лісові й гірські ландшафти. Саме до таких місць вирушають іспанські туристи, а не до Рима, Парижа чи морських курортів.

[Кандела Луке, директор бази відпочинку]:
«Як порівняти з готелями, у нас більше туристів. Тенденція змінюється — люди не їдуть на пляжі, а подорожують усередині країни. У нас було мало гостей, але тепер туристи хочуть виїхати на природу, бо тут спокійніше».

Біля бази відпочинку є три природні парки — Сьєрра-де-Грасалема, Сьєрра-де-лас-Ньєвес і Лос-Алькорнокалес.

[турист]:
«Відпочинок на природі набагато спокійніший, а тут тим більше мало людей. Менше, ніж на пляжі, де всі поруч».

Іспанія вже відкрила кордони для європейців, але тут іноземних туристів поки мало. Найчастіше приїжджають самі іспанці.

13. Австралієць відновлює старовинні повозки, щоби зберегти історію Тасманії

Відновлення повозок
Тасманія, Австралія

Відновити частину історії Тасманії. Таке завдання поставив перед собою Рік Андерсон. Він — волонтер Національного австралійського товариства охорони пам’яток. І він старанно трудиться, щоб відреставрувати давні кінські повозки в себе вдома в Лонсестоні.

Стали в пригоді його навички з виготовлення рекламних вивісок.

[Рік Андерсон, реставратор старих повозок]:
«Мені все ще до вподоби працювати з фарбою. Мені подобається й завжди подобатиметься щось створювати».

Недавно Андерсон почав реставрувати повозку початку XX століття.

[Рік Андерсон, реставратор старих повозок]:
«Треба повністю зняти верхній шар. А потім починається довгий процес шліфування».

Робота, можливо, дуже складна. Але кінцевий результат вражає. Чоловік відновив уже три повозки. Усім щонайменше 100 років. Їх віддають Ріку жителі Тасманії. Здебільшого вони в жалюгідному стані. Реставрація триває сотні годин.

[Меттью Смітіс, співробітник Товариства охорони пам’яток]:
«На одному із сидінь ми знайшли мертвого опосума. Подекуди колеса зовсім згнили».

Відновлення повозок допомагає зберегти наочні свідчення історії Тасманії.

[Меттью Смітіс, співробітник Товариства охорони пам’яток]:
«Цей проект дуже важливий, бо, якщо його не підтримувати, ми можемо втратити ці речі назавжди».

[Рік Андерсон, реставратор старих повозок]:
«Якщо зможемо зберегти хоча б цю частину, то це вже добре».

Відновлені повозки вже перевезли до одного з приміщень Товариства охорони пам’яток у Тасманії. Є надія, що скоро колекція поповниться.

14. Колись загублену китайську вазу продадуть на аукціоні за мільйони доларів

Цінну вазу продадуть на аукціоні
Гонконг, КНР

Цю витончену й майстерно прикрашену вазу зроблено для китайського імператора. Незабаром її продадуть на аукціоні в Гонконзі за мільйони доларів.

Першим її власником був Цяньлун — шостий маньчжурський імператор династії Цін. А останнім — літня жителька одного з європейських сіл. Вона зберігала родинну цінність у своєму будинку в оточенні десятків котів і собак.

На щастя, тварини вазу не розбили.

Як очікується, за шедевр заплатять від 9 до 11 мільйонів 600 тисяч доларів.

[Джуліан Кінг, представник аукціонного дому Sotheby’s]:
«Цей шедевр передає всю велич Китаю на піку його сили й процвітання. Ця порцелянова ваза — дуже складна, з технічного погляду виконана чудово. Її зробили безпосередньо для імператора. У нас є записи з імператорських архівів, що її доставили правителю в 1743 році».

Ваза так сподобалася імператору, що він вирішив зберігати її в Палаці Небесної чистоти в Забороненому місті.

Техніка, яку використали для виробництва вази, дуже складна. Такі твори робили лише в сьомому й восьмому році правління Цяньлуна.

Аукціон заплановано на 11 липня.

15. Собаки на один день стали головними гостями парку «Тіволі» в Копенгагені

Парк «Тіволі» впустив собак
Копенгаген, Данія

Десятки собак вільно розгулюють парком «Тіволі» в Копенгагені. Таке можна побачити лише раз на рік. Старовинний парк розваг відчиняє двері для кошлатих улюбленців лише з нагоди Міжнародного дня собак, який відзначають 2 липня.

[Ісабелла, власниця собаки]:
«Завдяки цьому можна подивитися на всіляких собак і просто поспілкуватися. Гадаю, ідея добра, і треба робити так частіше».

[Мікаель, власник собаки]:
«Думаю, що вони втілюють мрії, бо зазвичай із собаками заборонено сюди приходити. А раз на рік власники собак вільно заходять і вітаються з іншими щасливими господарями тварин».

Зазвичай цього дня у парку проходять паради й конкурси за участю собак. Цього року заходи скасували через епідемію. Проте чотирилапим гостям дозволено бігати де завгодно й купатися у водоймах. Також співробітники парку всюди залишили їм частування.

«Тіволі» — один із найдавніших парків розваг Данії. У серпні йому виповниться 177 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: