19.08.2024
Телеканал NTD

Світовий антирекорд: за день у США на коронавірус захворіло понад 55 тисяч осіб

Світовий антирекорд: за день у США на коронавірус захворіло понад 55 тисяч осіб

Сполучені Штати Америки встановили глобальний антирекорд добової кількості нових хворих на COVID-19. 2 липня їх зареєстрували..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Сполучені Штати Америки встановили глобальний антирекорд добової кількості нових хворих на COVID-19. 2 липня їх зареєстрували понад 55 тисяч. Таким чином країна побила рекордний показник, який встановила Бразилія 19 червня, коли було зареєстровано понад 54 700 інфікованих.

У 37 з 50 штатів США епідемія знову набирає обертів. Деякі губернатори вже пригальмувати процес зняття карантинних заходів.

У Флориді в четвер підтвердили 10 тисяч нових випадків. Це найбільший добовий показник серед штатів. Він перевищує чисельність хворих у пік епідемії в кожній із європейських країн.

У Каліфорнії збільшення кількості виявлених хворих тепер досягає майже 40%. А чисельність госпіталізацій за останні два тижні зросла більш як на половину.

Губернатор штату Техас Грег Ебботт, який раніше виступав проти обов’язкового носіння масок у публічних місцях, видав розпорядження обов’язково їх надягати в округах, де виявлено понад 20 випадків зараження.

Також у США зареєстровано більш ніж 131 тисячу випадків смерті. Це майже чверть усіх померлих у світі.

Водночас голова Національного інституту охорони здоров’я США, відповідаючи на запитання сенату, сказав, що завдяки президентській програмі «Операція “Надсвітлова швидкість”» уже до кінця року вдасться розробити дієву вакцину проти COVID-19. А до початку 2021-го буде виготовлено 300 мільйонів доз.

[Френсіс Коллінз, голова Національного інституту охорони здоров’я США]:
«Ми досягнемо нашої мети і створимо ефективну та безпечну вакцину до кінця 2020 року».

Він також зазначив, що США йдуть до того, аби щодня робити по мільйону експрес-тестів на коронавірус. Цього показника вдасться домогтися до вересня. Це дасть змогу відкрити школи й знову проводити спортивні заходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світовий антирекорд: за день у США на коронавірус захворіло понад 55 тисяч осібУкраїнські підприємства наймають більше жінок і підлітків через війнуУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриГантер Байден визнав себе винним у справі про ухиляння від сплати податківНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблихУ Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протестБарселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової оренди«Хто не зрадіє такій новині?»: принцеса Кейт завершила хімієтерапіюАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняНема де жити: ринок іспанської нерухомості переорієнтувався на туристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: