25.10.2024
Телеканал NTD

Світовий антирекорд: за день у США на коронавірус захворіло понад 55 тисяч осіб

Світовий антирекорд: за день у США на коронавірус захворіло понад 55 тисяч осіб

Сполучені Штати Америки встановили глобальний антирекорд добової кількості нових хворих на COVID-19. 2 липня їх зареєстрували..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Сполучені Штати Америки встановили глобальний антирекорд добової кількості нових хворих на COVID-19. 2 липня їх зареєстрували понад 55 тисяч. Таким чином країна побила рекордний показник, який встановила Бразилія 19 червня, коли було зареєстровано понад 54 700 інфікованих.

У 37 з 50 штатів США епідемія знову набирає обертів. Деякі губернатори вже пригальмувати процес зняття карантинних заходів.

У Флориді в четвер підтвердили 10 тисяч нових випадків. Це найбільший добовий показник серед штатів. Він перевищує чисельність хворих у пік епідемії в кожній із європейських країн.

У Каліфорнії збільшення кількості виявлених хворих тепер досягає майже 40%. А чисельність госпіталізацій за останні два тижні зросла більш як на половину.

Губернатор штату Техас Грег Ебботт, який раніше виступав проти обов’язкового носіння масок у публічних місцях, видав розпорядження обов’язково їх надягати в округах, де виявлено понад 20 випадків зараження.

Також у США зареєстровано більш ніж 131 тисячу випадків смерті. Це майже чверть усіх померлих у світі.

Водночас голова Національного інституту охорони здоров’я США, відповідаючи на запитання сенату, сказав, що завдяки президентській програмі «Операція “Надсвітлова швидкість”» уже до кінця року вдасться розробити дієву вакцину проти COVID-19. А до початку 2021-го буде виготовлено 300 мільйонів доз.

[Френсіс Коллінз, голова Національного інституту охорони здоров’я США]:
«Ми досягнемо нашої мети і створимо ефективну та безпечну вакцину до кінця 2020 року».

Він також зазначив, що США йдуть до того, аби щодня робити по мільйону експрес-тестів на коронавірус. Цього показника вдасться домогтися до вересня. Це дасть змогу відкрити школи й знову проводити спортивні заходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світовий антирекорд: за день у США на коронавірус захворіло понад 55 тисяч осібУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЯку країну визнали найщасливішоюЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: