25.04.2024
Телеканал NTD

Тактильний пояс дає змогу почуватися, як на живому концерті

Тактильний пояс дає змогу почуватися, як на живому концерті

Цей тактильний пояс дає змогу користувачеві почуватися так, немов він перебуває на живому концерті чи в..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Цей тактильний пояс дає змогу користувачеві почуватися так, немов він перебуває на живому концерті чи в кінотеатрі. Пристрій передає на тіло коливання звукових хвиль у діапазоні від одного до 20 000 Гц. Розробив його німецький стартап із Потсдама.

[Карстен Кліппштайн, співробітник компанії Feelbelt]:
«Коли ви перебуваєте на якомусь живому концерті, звук лунає з великих динаміків, і звукові хвилі доходять до тіла. Але вдома одягаєш навушники, й ефекту від звукової хвилі немає. Весь звук йде прямо у вуха».

Інші компанії теж випускають такі пристрої, та здебільшого їхні технології передають вібрацію лише низькочастотних звуків. Тактильний пояс німецького стартапу дає змогу відчути й високі частоти.

[Карстен Кліппштайн, співробітник компанії Feelbelt]:
«Ви відчуваєте це як вібрації на тілі. Це означає, що ви відчуваєте всі звуки під час фільму, музичного виконання чи гри».

Пояс оснащено десятьма імпульсними генераторами. Він під’єднується до смартфона через блутус, а провідні навушники треба підключати безпосередньо до пояса. Заряджений ремінь працює шість годин. Керувати ним можна за допомогою спеціального застосунку, який підходить для iOS та Android.

Експерти вважають, що пандемія відкрила нову нішу високотехнологічних пристроїв. А такий тактильний пояс може тимчасово замінити шанувальникам музики живі концерти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тактильний пояс дає змогу почуватися, як на живому концертіНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливо«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимуму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: