20.01.2024
Телеканал NTD

Австралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухів

Австралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухів

Це наслідки невдалої спроби виготовити вибуховий пристрій. Просіюючи сміття, слідчі шукають докази та намагаються зрозуміти, що..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Це наслідки невдалої спроби виготовити вибуховий пристрій.

Просіюючи сміття, слідчі шукають докази та намагаються зрозуміти, що сталося.

[Бінді Бернелл, поліціянтка]:

«Спочатку стався вибух. Згодом прибула поліція. Вона увійшла й побачила, що це схоже на наслідки вибуху».

Але це місце злочину не справжнє, і справжніх жертв теж немає.

Це симуляція для працівників відділу судової експертизи поліції Північної Території Австралії. Тут вони вчаться діяти в разі вибуху бомби.

[Бінді Бернелл, поліціянтка]:

«Це експерти з виявлення вибухових пристроїв, наші фахівці з відбитків пальців, наші біологи, наші фахівці з цифрової криміналістики, наші партнери з галузі охорони здоров’я. Ми всі працюємо разом».

Навчання намагаються максимально наблизити до реальності. На всіх учасниках захисні костюми. Також є санітарна зона та імпровізований морг. Тут фахівці використовують стоматологічні записи для ідентифікації уявних жертв.

[Бінді Бернелл, поліціянтка]:

«Пожежники теж приїхали. Їх викликають у разі застосування небезпечних матеріалів. Вони прибули, виставили свої детектори й переконалися, що місце безпечне для нашої роботи, і що вибухів більше не буде».

Мета навчань у тому, щоб усі спеціалізовані підрозділи поліції Північної Території були готові й точно знали, що робити в разі реальної події.

[Бінді Бернелл, поліціянтка]:

«Ми дивимося, де прогалини в наших можливостях. Ми дивимося, де нам треба вдосконалювати навички, чого нам бракує. І саме в цій галузі ми намагаємося вчитися та працювати».

Такі симуляції проводять на Північній Території раз на рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівСвітильники з гарбузів робить дизайнерка з КосоваЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»Норвезька принцеса вийшла заміж за шаманаНауковці: смартфони спричиняють у підлітків депресію, тривожність та безсонняГрецькі фермери після повеней зіткнулися з новим лихом — козячою чумоюНа озері у Гватемалі розростається сміттєвий «острів»Виверження вулкана Етна на Сицилії приваблює туристівБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: