20.12.2024
Телеканал NTD

У Сеулі вирощують банани через підвищення температури

У Сеулі вирощують банани через підвищення температури

На фермі одного з мешканців Сеула банани почали давати плоди. Власник каже, що відчуває змішані почуття...

Дата завантаження: 2024-09-19

video

На фермі одного з мешканців Сеула банани почали давати плоди. Власник каже, що відчуває змішані почуття.

[Ма Мен Сон, фермер]:

«Спочатку мені було цікаво, чи справді він даватиме плоди. Було дуже приємно побачити плоди на дереві після того, як ми його вирощували (протягом 10 років). Однак водночас я відчуваю, що кліматична криза стала дуже серйозною».

Банани зазвичай ростуть у тропічних та субтропічних регіонах. Південна Корея розташована в помірній зоні з чотирма чітко вираженими сезонами.

З 2012 року середньорічна температура в Південній Кореї постійно зростала. Торік вона становила 13,7 градуса Цельсія. Це був найвищий показник, відколи в 1973 році почали вести спостереження.

Кількість опадів у сезон мусонів торік перевищила 660 міліметрів. Це майже вдвічі більше від середньорічного показника в 356 міліметрів.

[Цой Ен Сі, мешканка Сеула]:

«На цій фермі ми бачили помідори, але ще ніколи нам не траплялося бананове дерево. Справді дивно бачити банани, що висять на дереві (а Сеулі)».

Експерти кажуть, що клімат країни поступово змінюється.

[Кім Кван Су, професор Сеульського національного університету]:

«Банани зазвичай вирощують у субтропічних регіонах. Там улітку дуже спекотно та волого, а взимку температура однаково висока, тож бананове дерево може пережити зиму та дати плоди наступного літа. Те, що банани вирощують у Сеулі, означає, що кліматичні умови в Південній Кореї стають схожими на субтропічні регіони».

За даними Управління сільського господарства Південної Кореї, площа вирощування субтропічних культур збільшилася з коло 300 гектарів у 2021 році до більш ніж 3300 у 2023-му.

За даними державної сільськогосподарської організації, на початку 2024 року на півдні країни працювало 67 бананових ферм. Але поки що вони не в Сеулі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сеулі вирощують банани через підвищення температуриЯк у Франкфурті змагалися водії трамваївОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСУ США почалася велика навала цикад, яка буває раз на 220 роківМоцарела з буйволиного молока — горда традиція італійської КампаніїКитай: переробити мільйони тонн текстильних відходівГробниці римської доби з розкішними розписами готують до відкриття в ІзраїліНа озері у Гватемалі розростається сміттєвий «острів»Туристичний бум на Майорці змушує місцевих жителів мешкати в автофургонахГарячі тури знову мають попит у Європі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: