19.07.2024
Телеканал NTD

Пожежники борються з лісовими пожежами на південному заході Туреччини

Пожежники борються з лісовими пожежами на південному заході Туреччини

У Туреччині борються з пожежами. У провінції Мугла, що на південному заході країни, ліс горить у..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

У Туреччині борються з пожежами. У провінції Мугла, що на південному заході країни, ліс горить у районах Ула та Ятаган. Цю провінцію омиває Середземне та Егейське море, і її вважають частиною курортної зони.

Гасять десятки літаків і гелікоптерів, а ще наземна техніка. Залучено сотні пожежників. Їм допомагають волонтери.

Міністр лісового господарства повідомив, що в районах займання вітер слабкий і пожежі скоро загасять.

З 15 серпня в Туреччині в лісах та сільській місцевості зафіксували 247 пожеж. З них 241 локалізовано. Серед них дві великі: на заході — у провінції Ізмір і на півночі — у провінції Болу. Вони почалися 15 серпня й швидко поширилися через вітер швидкістю 50 кілометрів за годину.

Чи є загиблі, не відомо, але є десятки постраждалих. У вогні загинули дикі та свійські тварини. В Ізмірі згоріло 16 будинків. Евакуювали 4000 мешканців. Випалено сотні гектарів землі. Поліція затримала принаймні шість підозрюваних у підпалі.

Влада Туреччини попереджає, що найближчими днями буде високий ризик виникнення нових лісових пожеж на півночі та заході країни. Людей просять у наступні півтора тижня не палити багаття на природі.

У середині червня лісові пожежі вирували на південному сході Туреччини. Переважно в регіонах, у яких живуть курди. Там загинуло щонайменше 12 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежники борються з лісовими пожежами на південному заході ТуреччиниТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоЗакриття заводів та звільнення працівників: Volkswagen оголосив про заходи економії«Це були мої найкращі дебати»: Трамп поспілкувався з пресою після дебатів із ГаррісУ ЄС набули чинності мита на електромобілі з КитаюТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируУ Словаччині потяг урізався в автобус — є жертвиСпецпрокурор Джек Сміт знову висунув звинувачення проти ТрампаІзраїльські військовики врятували ще одного заручника ХАМАСуУ Чилі гірськолижні курорти потопають у снігу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: