08.03.2024
Телеканал NTD

Виверження вулкана Етна на Сицилії приваблює туристів

Виверження вулкана Етна на Сицилії приваблює туристів

Виверження Етни, що на Сицилії, приваблює туристів. Вулкан спав чотири роки, й ось активізувався кратер Вораджине...

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Виверження Етни, що на Сицилії, приваблює туристів. Вулкан спав чотири роки, й ось активізувався кратер Вораджине. Постійно чути вибухи, а в небо здіймаються клуби попелу та газу.

[Джузеппе Амендолія, гід]:

«Ми йдемо на захід, щоб провести дослідження і з кращого ракурсу побачити це явище».

[турист]:

«Я вперше так близько до Етни, і мене сповнюють емоції. Я живу на Сицилії вже п’ять років, і ніколи не бачив Етну так близько».

[турист]:

«Я бачив понад сто вивержень вулканів. Завжди дивовижно спостерігати за цим неймовірним видовищем».

Етна — найвищий активний вулкан у Європі. Вершина його південно-східного кратера сягає висоти 3350 метрів над рівнем моря.

Етна має найдовшу документально підтверджену історію вивержень серед усіх вулканів. Перший запис датується 425 роком до нашої ери. Також історично доведено, що Етна вивергалася 1226 року до нашої ери.

Цей стратовулкан тривалий час вважали доволі спокійним і безпечним. Однак останнім часом його поведінка змінюється, і характер вивержень стає дедалі більш вибуховим.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виверження вулкана Етна на Сицилії приваблює туристівЄгипетський таксист перетворив машину на книгарнюБезхатьки самовільно заселяються в покинуті будівлі на околиці ЛондонаБарселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової орендиВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в ГреціїАвстралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівЛісові пожежі в Болівії та Бразилії: під загрозою люди та історичні об’єктиУ Зімбабве браконьєр відсидів у в’язниці й став захисником природиПрем’єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитівПташиний грип виявили в працівника молочної ферми в американському штаті Колорадо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: