08.03.2024
Телеканал NTD

Японське фехтування на мечах стає популярнішим в Австралії

Японське фехтування на мечах стає популярнішим в Австралії

Ось так проходять тренування з кендо — японського фехтування на бамбукових мечах. Цей вид єдиноборств прижився..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Ось так проходять тренування з кендо — японського фехтування на бамбукових мечах. Цей вид єдиноборств прижився в Австралії.

Це західноавстралійське місто Перт. Тут кендо займаються в місцевому спортивному клубі.

Браян переїхав до Австралії з Філіппін. Каже, що кендо допомогло йому адаптуватися.

[Браян Досе, шанувальник кендо]:

«Я займаюся тут щотижня. Також навчаюся дисципліни».

Кендо виникло в Японії у XVIII столітті. Ця техніка давала воїнам-самураям змогу вдосконалювати навички володіння мечем.

Нині такий вид єдиноборств можна знайти у всьому світі.

Кендо має на меті формувати повноцінну особистість і твердий характер, шляхом гартування волі й тіла фехтувальника. У сучасній Японії його вважають одним із видів спорту.

Коннор Кларк має чорний пояс із кендо. Він також допоміг збільшити популярність цього виду єдиноборств у Західній Австралії.

[Коннор Кларк, шанувальник кендо]:

«Вступивши до університету, я захотів спробувати щось незвичне. Потім я натрапив на кендо, полюбив його й відтоді ним займаюся».

У 2023 Коннора назвали волонтером року за версією Sport West за успішну роботу з визнання кендо Державною спортивною асоціацією.

Ця нагорода стала для нього великим сюрпризом.

[Коннор Кларк, шанувальник кендо]:

«Кендо існує тут приблизно з 80-х років, і я б сказав, що багато людей вклали набагато більше часу й зусиль, щоб довести все до цього етапу».

На захід Австралії кендо привезли майже 40 років тому. Зараз у штаті є одинадцять клубів кендо, які відвідує близько 200 учнів.

 
Коротке посилання на цю сторінку:

Японське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїЖивуть у страху: на курорті в Чилі може впасти елітний ЖК«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусівЄгиптяни незадоволені частковим скасуванням субсидій на хлібВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиГробниці римської доби з розкішними розписами готують до відкриття в ІзраїліНародні цілителі допомагають розв’язувати проблему ВІЛ у Південній АфриціТуристичний бум на Майорці змушує місцевих жителів мешкати в автофургонахЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанніЧи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР Конго

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: