20.12.2024
Телеканал NTD

Квітковий килим у Брюсселі цього року змінив традиції

Квітковий килим у Брюсселі цього року змінив традиції

Брюссель у повному цвітінні. Міська площа Гран-Плас знову вражає квітковою феєрією, приваблюючи тисячі місцевих жителів і..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Брюссель у повному цвітінні. Міська площа Гран-Плас знову вражає квітковою феєрією, приваблюючи тисячі місцевих жителів і туристів.

Але цього року є одна дуже велика відмінність. Більшу частину килима створили не з бегоній, як торік, а з жоржин.

Квіти виростили в Бельгії. Вони вкриють понад 80 % експозиції площею 1600 квадратних метрів.

У формуванні композиції бере участь понад 100 волонтерів. Вони акуратно викладають квіти.

[Коен Кондендуш, волонтер і технічний директор Flower Carpet]:

«Ми почали сьогодні о 7-й ранку, і я думаю, що близько першої ми закінчимо. Отже, усе відбувається дуже швидко. З нами 130 волонтерів. Це багато. Але вони потрібні, бо ми використовуємо 650 000 квітів».

Традиція існує з 1971 року. Як очікують, цього разу вона привабить 150 тисяч відвідувачів.

[Дельфіна Хуба, член міського управління]:

«Це дуже важливо для привабливості міста, бо подивитися на квітковий килим до нас приїжджають з усього світу. Це спосіб просування Брюсселя в усьому світі, це також спосіб показати наші знання, як вирощувати ці квіти, бо їх зрізали лише сьогодні вночі, учора ввечері, а вранці їх виклали».

Дизайн квіткового килима цього року створила вулична художниця з Льєжа Осеан Корніль. Це суміш стилю ар-нуво та вуличного мистецтва.

Своєю роботою вона хоче привернути увагу молодшої аудиторії, водночас зберігаючи привабливість для давніх шанувальників заходу.

Каже, що намагалася показати складну взаємопов’язану структуру Брюсселя.

[Осеан Корніль, художниця]:

«Брюссель для мене — місто з багатою культурою та різноманітністю, тому я вирішила черпати натхнення в корінні рослин, які під землею пов’язані одна з одною. Рослини спілкуються одна з одною нелінійним чином, і я подумала, що це чудово ілюструє Брюссель з усіма його районами».

Ця тендітна краса не може тривати вічно. Килим буде тут лише чотири дні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Квітковий килим у Брюсселі цього року змінив традиціїМалюнок для обкладинки першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордний $1,9 млнАвстралійка відкрила ресторан для аутистівФранцузи змінюють свої сирні вподобанняЦистерна Базиліка в Стамбулі щодня приваблює десятки тисяч туристівВеличезний бункер короля Югославії перетворили на музейВпливовій жінці-вікінгу присвятили виставку в ДаніїАзербайджан приваблює новий клас преміумтуристів«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіЯкі на вигляд унікальні печери-будинки Марокко

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: