08.03.2024
Телеканал NTD

Філіппінці очищають пляж, обмінюючи сміття на рис

Філіппінці очищають пляж, обмінюючи сміття на рис

Їжа за відходи. Філіппінські волонтери вигадали унікальний спосіб розповісти місцевим жителям про важливість берегти довкілля. У..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Їжа за відходи. Філіппінські волонтери вигадали унікальний спосіб розповісти місцевим жителям про важливість берегти довкілля. У місті, що біля столиці Маніли, вони започаткували програму «Пластик в обмін на рис».

Команду очолив Джуліо Ендая. Каже, що кілограм рису можна отримати, якщо зібрати на пляжі повний мішок пластикових відходів. Водночас вагу сміття не враховують.

[Джуліо Ендая, засновник програми]:

«Я бачив морських черепах, що заплуталися в сітках та інших пластикових речах. А останнім часом ми знаходимо дедалі більше мікропластику навіть у рибі, яку їмо, тож він шкодить і нам».

Місто Мабіні — популярне місце для підводного плавання. Воно розташоване в Кораловому трикутнику — ділянці океану з кораловими рифами, що прилягає до Філіппін, Індонезії та Малайзії.

Волонтери кажуть, що щороку на узбережжя в цьому районі викидає дедалі більше сміття.

Уперше групу заснували у 2022 році. Відтоді на рис загалом обміняли понад 4300 кілограмів сміття. Рису видали понад дві з половиною тонни.

Програма дуже допомогла деяким жителям, таким як 46-річна Джанет. Вона каже, що харчі дедалі дорожчають.

[Джанет Асеведо, місцева жителька]:

«На місяць мені потрібно чотири з половиною мішки рису. Тепер же я купую лише два мішки. Це дуже допомагає заощадити гроші».

Філіппіни вважають найбільшим забруднювачем планети, якщо говорити про викидання пластику в океан. На країну припадає 36% світового обсягу такого сміття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Філіппінці очищають пляж, обмінюючи сміття на рисЄгиптяни незадоволені частковим скасуванням субсидій на хлібНафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у ВенесуеліМіські ферми рятують мексиканське місто від злочинностіЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаСвітильники з гарбузів робить дизайнерка з КосоваМалайзія розробила план опіки над орангутангами для імпортерів пальмової оліїЄгипетський таксист перетворив машину на книгарнюСтаріння населення Японії змінює ринок підгузків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: