08.03.2024
Телеканал NTD

Китай: переробити мільйони тонн текстильних відходів

Китай: переробити мільйони тонн текстильних відходів

На цьому одному з найбільших заводів з перероблення бавовни в Китаї, що в провінції Чжецзян, на..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

На цьому одному з найбільших заводів з перероблення бавовни в Китаї, що в провінції Чжецзян, на підлозі лежать купи викинутого бавовняного одягу та постільної білизни. Працівники постійно завантажують цей текстиль у подрібнювальні машини. Це перший етап його нового життя.

У країні проблема текстильних відходів стоїть особливо гостро. Китай — найбільший у світі виробник та споживач текстилю. І щороку в країні викидають понад 26 мільйонів тонн одягу.

[Ковен Тан, працівник заводу]:

«Китай має удосконалити перероблення використаного текстилю, бо тут є виробництво, є споживачі, є технології, створені за останні кілька десятиліть».

Котушки з текстилем завантажують у вантажівки та відправляють за кордон. Усередині країні поки що заборонено продавати продукцію з перероблених тканин.

Утім, молоді дизайнери вже намагаються зробити моду екологічнішою. У 2019 році Да Бао заснував бренд, який бере старий одяг і переробляє його на новий.

Потім його продають у магазині в модному шанхайському районі поруч із вінтажними речами.

[Да Бао, дизайнер]:

«Поєднання стилю минулого та сучасної модної естетики для створення чогось унікального — це майбутнє індустрії моди».

А інший бренд продає одяг, сумки та інші аксесуари, виготовлені з таких матеріалів, як пластикові пляшки, рибальські сіті та мішки з-під борошна. Також у хід ідуть волокна з ананасового листя.

[Чжан На, власниця бренду]:

«Масове споживання — це погане явище. Я думаю, що воно справді роз’їдає розуми людей».

Текстильні відходи — глобальна проблема. На перероблення йде лише 12% їх загального обсягу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китай: переробити мільйони тонн текстильних відходівТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьАвстралійців навчають готувати поживно та недорого, щоб зменшити витратиЯкі загадкові симптоми змушують жінок видаляти грудні імплантиБіля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблогоПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриВ’язні грецької тюрми знаходять розраду в театріПрем’єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: