08.03.2024
Телеканал NTD

Венесуелка започаткувала фонд, щоб рятувати дітей від голоду

Венесуелка започаткувала фонд, щоб рятувати дітей від голоду

У бідному районі на заході Венесуели Кароліна Ліл тримає на руках Фабіана — однорічного хлопчика, який..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

У бідному районі на заході Венесуели Кароліна Ліл тримає на руках Фабіана — однорічного хлопчика, який важить лише чотири кілограми. Кароліна заснувала фонд «Нагодуй мрію», який розв’язує проблему дитячого недоїдання.

Після швидкого перевірення ваги та зросту Фабіана стає зрозуміло, що його негайно треба відвезти до лікарні на огляд. Є небезпека зупинення дихання.

Кароліна каже, що до її фонду такі діти надходять щонайменше двічі на тиждень.

Згідно з опитуваннями, близько 50% венесуельських сімей живуть у злиднях, а 41% опитаних заявили, що пропускають одне приймання їжі на день.

Кароліна каже, що раніше підтримувала президента Венесуели Уго Чавеса, а потім Ніколаса Мадуро. Але змінила своє ставлення, коли побачила, як діти вмирають з голоду.

[Кароліна Ліл, засновниця фонду]:

«Я просила допомоги скрізь, але ніхто не допоміг: ні влада, ні опозиція. Політики зруйнували нашу країну».

Організація годує всіх нужденних. Загалом сюди постійно приходить коло тисячі дітей, матерів та стареньких людей. Кароліна каже, що влада роздає пайки з їжею лише перед виборами.

[Кароліна Ліл, засновниця фонду]:

«Вони роздають їжу за день до виборів, щоб люди пішли й проголосували за них… Від голоду страждають діти, вони найуразливіші».

Наприкінці липня у Венесуелі відбудуться президентські вибори, на яких Мадуро, який у владі з 2013 року, має надію переобратися ще раз. За час його президентства країна занурилась у найважчу економічну кризу. ВВП Венесуели зменшився на понад 73%.

Також обвалилася національна валюта, бо уряд Мадуро друкував гроші для погашення своїх боргів на тлі зниження цін на нафту. Через гіперінфляцію голод став у країні звичним явищем.

Багато венесуельців тепер шукають їжу на смітниках. Мільйони втекли з країни, щоб розпочати нове життя в інших державах Південної та Північної Америки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуелка започаткувала фонд, щоб рятувати дітей від голодуНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаківКубу чекає важка боротьба з маловивченою гарячкою ОропушБарселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової орендиМолодь у Саудівській Аравії стала охочіше навчатися кулінарного мистецтваЖивуть у страху: на курорті в Чилі може впасти елітний ЖКЛюди в Пакистані переходять на сонячну енергію, але не заради екологічностіНа польсько-білоруському кордоні загострюється ситуація через наплив мігрантівПавла Дурова випустили під заставу в 5 млн євро, висунувши йому звинувачення4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у Каїрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: