20.04.2024
Телеканал NTD

Повені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в Китаї

Повені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в Китаї

Понад 3000 мешканців китайської провінції Хунань евакуювали, коли на місцевій річці не витримала дамба. Лихо сталося..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Понад 3000 мешканців китайської провінції Хунань евакуювали, коли на місцевій річці не витримала дамба. Лихо сталося через тайфун «Гаемі». Вода прорвала ділянку завдовжки понад 70 метрів у місті Сянтань.

Також дощі спричинили зсув, унаслідок якого загинуло щонайменше 12 осіб.

А в північно-східному місті Даньдун, яке межує з Північною Кореєю, щоб захиститися від води, почали зводити загородження.

Загалом у багатьох містах затопило дороги та залізничні колії. І хоча «Гаемі» вже ослаб, низка регіонів і досі в стані підвищеної готовності до повеней.

Для прибережної провінції Фуцзянь цей шторм цьогоріч став найбільшим. Тут він зачепив майже 630 тисяч осіб. І близько половини з них мусило евакуюватися.

Перед цим «Гаемі» пройшов через Філіппіни, Японію і Тайвань.

На Тайвані повідомляють про десятки загиблих. Тайфун також потопив вантажне судно й посадив на мілину ще вісім біля південного берега острова.

Екіпаж одного із застряглих суден евакуювали.

Коли «Гаемі» налетів на Тайвань, швидкість вітру сягала 227 кілометрів за годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в КитаїЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанніВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиУ Зімбабве браконьєр відсидів у в’язниці й став захисником природиВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриМоцарела з буйволиного молока — горда традиція італійської КампаніїПрем’єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитівБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: