Кавовий центр в Університеті Каліфорнії в місті Девіс — перший академічний дослідницький центр у США, призначений для вивчення кавових зерен.
[Ірвін Доніс-Гонсалес, співзасновник дослідницького центру]:
«Так, як людина, яка працює з кавою одразу після збору, я починаю з тієї миті, коли зерно лише зірвали з дерева. У той час зерно достатньо дозріло. У деяких випадках, залежно від сорту, воно може бути темно-червоного кольору. Тобто ми не дивимося на зерна в тому вигляді, у якому їх зазвичай споживаємо».
Студенти смажать, варять, куштують та вивчають каву, здобуваючи ступінь інженера-хіміка.
[Лаудія Анок’є-Бемпа, дослідниця]:
«Мета проєкту — створити схему контролю обсмажування кави. Існує схема контролю заварювання, яка дає змогу контролювати смакові якості кави у філіжанці. Я хочу скласти аналогічну таблицю, але для обсмажування, щоб можна було контролювати, якою виходить кава».
Заняття в центрі відвідує понад 2000 студентів.
[Кайлі Умеда, інженер-хімік]:
«Кава може бути кисла, землиста, трохи підгоріла на смак. І ми використовуємо це, щоб визначити смаковий профіль кавових зерен. А потім це можна було б прив’язати до профілю обсмажування».
Площа об’єкта — 650 квадратних метрів. На його будівництво пішло шість мільйонів доларів.
[Білл Рістенпарт, інженер-хімік]:
«Я пишаюся тим, що це перша в країні академічна установа, присвячена каві. Протягом багатьох років каву недостатньо вивчали в академічних колах не лише в Університеті Каліфорнії в Девісі, а й у всій країні. І з огляду на те, наскільки важлива кава для нашої культури, для нашої економіки, нашого суспільства, вона потребує академічних досліджень».
Коротке посилання на цю сторінку: