20.03.2024
Телеканал NTD

700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 см

700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 см

Цю кістку знайшли в Індонезії. Аналіз показав, що вона належала давній людині, зріст якої становив усього..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Цю кістку знайшли в Індонезії. Аналіз показав, що вона належала давній людині, зріст якої становив усього лише 90 сантиметрів.

Останки виявили на острові Флорес, що за 70 кілометрів від попереднього відкриття. Двадцять років тому археологи, які працювали в місцевій печері, знайшли скам’янілості давнього виду людей, зріст яких був коло метра. Їх прозвали «гобітами».

Але нові останки свідчать, що ця людина була навіть нижчою.

[Юсуке Кайфу, професор Токійського університету]:

«Вона була дуже маленькою, на зріст як дитина. Ми знаємо, що ці люди були маленькими й мали маленькі зуби та щелепи. Результати дивовижні. Вони показують, що це була доросла людина. Я відчув змішані почуття щастя і хвилювання від такого чіткого результату».

Як показало датування, перші скам’янілості людини-гобіта були віком 60 000 років. А нові скам’янілості походять із відкладень віком 700 000 років. Імовірно, це були пращури «гобітів».

Свої висновки фахівці зробили, вивчивши велику кількість знайдених зубів, а також фрагмент кістки плеча, який може бути найменшим із будь-коли зареєстрованих.

До речі, на острові також знаходили останки й давніх людей звичайного зросту.

Результати опубліковані у журналі Nature Communications.
Коротке посилання на цю сторінку:

700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 смДівчинка з ПАР знайшла метеорит одразу після його падінняПерший у США дослідницький центр кави з’явився в СШАЯк робота навчили літати з реактивним ранцемБіонічну «м’яку» стопу розробили в ІталіїАстрономи побачили пробудження чорної діри в глибинах УсесвітуШеф-кухар із травмованою ногою працює в «підвішеному» станіНовий вид динозавра: предок трицератопсаСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабельДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: