18.08.2024
Телеканал NTD

Байден відмовився від боротьби за посаду президента США

Байден відмовився від боротьби за посаду президента США

Джо Байден відмовився боротися за посаду президента США. Чинний голова держави заявив, що виконуватиме обов'язки до..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Джо Байден відмовився боротися за посаду президента США. Чинний голова держави заявив, що виконуватиме обов’язки до кінця терміну. Він також запропонував висунути новим кандидатом від Демократичної партії віцепрезидента Камалу Гарріс. Байден пояснив, що виходить із перегонів на користь своєї партії та країни.

Раніше на президента найшла хвиля суспільного тиску, а також тиску з боку законодавців-демократів та членів Демократичної партії. Наприкінці червня 81-річний Байден провально виступив на теледебатах зі своїм суперником Дональдом Трампом. Він також представив публіці президента України Володимира Зеленського як президента Путіна. Ще один конфуз стався, коли Байден назвав Камалу Гарріс віцепрезидентом Трампом.

Спочатку Байден пручався й не хотів виходити з президентських перегонів. Але опитування показали, що в ключових штатах підтримка Трампа зростає. До того ж недавно в Байдена виявили COVID.

На думку аналітика з Брукінгського інституту, учинок Байдена створить проблеми для республіканців, принаймні в короткостроковій перспективі.

[Даррелл Вест, аналітик із Брукінгського інституту]:

«Їм доведеться переглянути спрямованість своєї кампанії. Вони казали, що Джо Байден дуже старий і не справляється з роботою, а його родина корумпована. Тепер ці аргументи не знадобляться».

Байден — перший із 1968 року чинний президент, який відмовився від переобрання на другий термін. Попереднім був президент Ліндон Джонсон.

Водночас Дональд Трамп написав у соцмережі, що сумнівається, що в Байдена справді діагностували «ковід». На думку Трампа, про це заявили, щоб дати чинному президентові змогу виправдати відмову від участі у виборах.

Трамп також запропонував провести вересневі теледебати не на ABC News, як заплановано, бо він уважає цей телеканал «дуже упередженим», а на телеканалі Fox News.
Коротке посилання на цю сторінку:

Байден відмовився від боротьби за посаду президента СШАКНР оголосила про завершення військових навчань поблизу Тайваню17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхВООЗ: у Судані спалахнула епідемія холери«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіЄвропа потерпає від виснажливої спекиТайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждаліФранція готує 21-денне припинення вогню між «Хезболлою» та ІзраїлемМаск попередив прихильників Трампа, що це можуть бути останні вибориСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: