08.03.2024
Телеканал NTD

Прокурор МКС подав запит на видання ордерів на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАСу

Прокурор МКС подав запит на видання ордерів на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАСу

«Моральною образою історичного масштабу» та «антисемітизмом» назвав Нетаньягу вчинок прокурора Міжнародного кримінального суду. Той подав запит..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

«Моральною образою історичного масштабу» та «антисемітизмом» назвав Нетаньягу вчинок прокурора Міжнародного кримінального суду. Той подав запит на видання ордерів на арешт прем’єра та міністра оборони Ізраїлю.

Нетаньягу сказав, що цим МКС прирівняв його та Йоава Галанта до лідерів ХАМАСу, на яких теж є такий запит.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Це схоже на створення моральної рівності після 11 вересня між президентом Бушем та Усамою бен Ладеном чи між Рузвельтом та Гітлером під час Другої світової війни. Яка пародія на правосуддя, яка ганьба».

Демократи та республіканці в сенаті США теж осудили прокурора МКС за такий крок, а лідер більшості Чак Шумер назвав його «ганебним».

Водночас МКС не має інструментів, щоб виконувати такі ордери. Також колегія суддів досудового провадження ще має визначити, чи є підстави для їх видання.

Раніше лідери Ізраїлю та Палестини відкинули звинувачення в скоєнні воєнних злочинів. Обидві сторони розкритикували рішення МКС.

Війна між Ізраїлем та ХАМАСом, який контролює Сектор Гази, почалася 7 жовтня з атаки бойовиків на ізраїльські громади та музичний фестиваль. Тоді вони вбили близько 1200 осіб та взяли в заручники понад 250.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прокурор МКС подав запит на видання ордерів на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАСуПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуКулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній КореїПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДР«Хезболла» запустила сотні ракет у бік ІзраїлюІсторичний обмін в’язнями між Росією та Заходом: кого обмінялиІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАБіля Сицилії затонула розкішна яхта з британським техномагнатом на борту«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: