27.11.2024
Телеканал NTD

Підтверджено загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі

Підтверджено загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі

У гірській місцевості Ірану триває пошукова операція. У неділю тут розбився гелікоптер, у якому був президент..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

У гірській місцевості Ірану триває пошукова операція. У неділю тут розбився гелікоптер, у якому був президент Ірану Ібрагім Раїсі, міністр закордонних справ країни Хосейн Амір Абдоллахіян, губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малік Рахметі та аятола провінції Тебріз Алі Хашим.

Влада підтвердила, що всі, хто був на борту, загинули. Катастрофа сталася, коли вертоліт перетинав гірську місцевість в умовах густого туману. Імовірно, він врізався у вершину гори. Проте офіційно причину аварії ще не назвали.

Перший віцепрезидент країни Мохаммад Мохбер підтвердив факт загибелі президента. Він може тимчасово обійняти його посаду. Водночас, згідно з конституцією Ірану, упродовж 50 днів у країні мають відбутися позачергові президентські вибори.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї, який має найвищу владу й має останнє слово в питаннях зовнішньої політики та ядерної програми Ірану, спробував заспокоїти іранців. Він заявив, що жодних збоїв у роботі державних органів не буде.

Офіційні особи та лідери країн Близького Сходу вже відреагували на новину про загибель Ібрагіма Раїсі. Так, допис зі співчуттями опублікував прем’єр-міністр Іраку, а також представники єменських хуситів.

Президент Ірану був прихильником жорсткої лінії. Його вважали потенційним наступником Верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підтверджено загибель президента Ірану Ібрагіма РаїсіГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиПрем’єр-міністр Словаччини вперше після замаху опублікував відеозверненняПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в СШАПрокурор МКС подав запит на видання ордерів на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАСуЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»Як на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: