27.06.2024
Телеканал NTD

Повінь у Вірменії та Грузії: троє загинули та двоє зникли безвісти

Повінь у Вірменії та Грузії: троє загинули та двоє зникли безвісти

Щонайменше три людини загинуло й дві зникло безвісти внаслідок повені у Вірменії та Грузії. Через зливи..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Щонайменше три людини загинуло й дві зникло безвісти внаслідок повені у Вірменії та Грузії. Через зливи вийшли з берегів річки Дебед, Агстев і Ташир. Із зони лиха евакуювали понад 260 осіб.

У Вірменії постраждали Тавуська та Лорійська області. Там зруйновано або пошкоджено шість мостів, лінії електропередачі та понад 130 будівель.

[жителька Алаверді]:

«Що сказати? Мій кіоск зруйновано. Дорога повністю знищена. Ми прийшли на роботу й це побачили».

[житель Алаверді]:

«Уся дорога розмита. Нам не проїхати».

[жителька Алаверді]:

«Поруч із цим будинком був великий сарай для худоби, там були мої тварини — кури та свині. Мені вдалося врятувати лише собаку».

На дорозі Ванадзор–Алаверді розмило 50-кілометрову ділянку. Також закрито трасу М-6, яка сполучає Вірменію з Грузією. Припинено залізничний рух між Єреваном і Тбілісі.

У сусідній Грузії також вийшли з берегів річки Дебед, Храмі та Алгеті. За даними грузинських медіа, щонайменше 15 сіл відрізано від зовнішнього світу. Вода розмила дороги, зруйнувала інфраструктуру, затопила вулиці та будинки, а також сільськогосподарські угіддя. Влада оцінює збитки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повінь у Вірменії та Грузії: троє загинули та двоє зникли безвістиЄС запроваджує мита на електромобілі з Китаю«Карачі — бетонні джунглі»: екстремальна спека в ПакистаніЗакон про відновлення природи ЄС схвалили після місяців затримокПідтверджено загибель президента Ірану Ібрагіма РаїсіУ Сінгапурі усувають наслідки розливу нафтиУ США підтвердили другий із квітня випадок зараження людини пташиним грипомНа прем’єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замахУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: