08.04.2024
Телеканал NTD

Єменські хусити заявили про удар по ізраїльському Ейлату

Єменські хусити заявили про удар по ізраїльському Ейлату

Єменські хусити оголосили про спільну воєнну операцію з ісламським опором в Іраку. Вони повідомили, що завдали..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Єменські хусити оголосили про спільну воєнну операцію з ісламським опором в Іраку. Вони повідомили, що завдали ударів безпілотниками по військових об’єктах на півдні Ізраїлю. Ідеться про місто Ейлат, яке арабською називають Умм-ар-Рашраш.

[Ях’я Сареа, представник хуситів]:

«Збройні сили Ємену разом з ісламським опором в Іраку за допомогою низки безпілотників провели спільну воєнну операцію, націлену на життєво важливу мету в Умм-ар-Рашраші, що на південь від окупованої Палестини. Операція успішно досягла своєї мети».

Після початку воєнної операції в Секторі Гази хусити заявили, що із солідарності з палестинцями битимуть по території Ізраїлю, а також не пропускатимуть через Червоне море й Баб-ель-Мандебську протоку ізраїльські судна.

У відповідь США почали операцію для забезпечення морської навігації та охорони суден.

Крім США, патрулювати погодився Бахрейн, Велика Британія, Данія, Іспанія, Італія, Канада, Нідерланди, Норвегія, Сейшельські Острови та Франція.

Пов’язані з Іраном хусити вперше завдали ударів безпілотниками та ракетами по морських шляхах у листопаді. Унаслідок атак вони потопили два кораблі, ще один захопили й убили принаймні трьох моряків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єменські хусити заявили про удар по ізраїльському ЕйлатуТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируМасові протести охопили Венесуелу після перемоги Ніколаса Мадуро на виборахУкраїна й Молдова почали переговори про вступ до ЄвросоюзуУ Греції лісові пожежі поширилися через ураганний вітерСпецпрокурор Джек Сміт знову висунув звинувачення проти ТрампаТри концерти Тейлор Свіфт у Відні скасували через загрозу терактуВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраКривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: