27.06.2024
Телеканал NTD

Пакистанських студентів евакуювали після насильства в Киргизстані

Пакистанських студентів евакуювали після насильства в Киргизстані

Пакистан евакуює сотні своїх студентів із Киргизстану. Їх вивозять додому спеціальними рейсами. Причиною став спалах насильства...

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Пакистан евакуює сотні своїх студентів із Киргизстану. Їх вивозять додому спеціальними рейсами. Причиною став спалах насильства.

Вихідними студентів доставили до аеропорту Лахора. У суботу прибуло 130 осіб, у неділю — 540.

Як заявила киргизька поліція, у столиці мобілізували силовиків для придушення насильства. Під час нього сотні киргизьких чоловіків напали на житла іноземних студентів, зокрема й пакистанців.

Міністерство охорони здоров’я Киргизстану підтвердило, що внаслідок насильства щонайменше п’ять пакистанців було травмовано. Один із них досі перебуває в лікарні.

Зі слів поліції, напад на гуртожитки був спровокований тим, що іноземці, чию національність поки що не називають, били місцевих жителів у місті.

Прем’єр-міністр Пакистану опублікував допис, у якому зазначив, що зв’язався з посольством, яке в Киргизстані, й уважно стежить за ситуацією. Він також доручив послу надати студентам усю необхідну допомогу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пакистанських студентів евакуювали після насильства в КиргизстаніНімеччина: «Нам потрібне політичне рішення, а не символічне визнання Палестини»Колумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняСирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»Забути про війну завдяки шахам допомагають дітям у ДР КонгоЄС запроваджує мита на електромобілі з КитаюДжо Байден заборонив надавати притулок нелегальним іммігрантамБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаЧи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР КонгоКНДР запустила кулі з екскрементами на територію Південної Кореї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: