27.06.2024
Телеканал NTD

У Балтіморі відбуксирували вантажне судно, що зруйнувало міст

У Балтіморі відбуксирували вантажне судно, що зруйнувало міст

Трьохсотметровий контейнеровоз «Далі» майже через два місяці після аварії відбуксували до порту Балтімора. Наприкінці березня судно..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Трьохсотметровий контейнеровоз «Далі» майже через два місяці після аварії відбуксували до порту Балтімора. Наприкінці березня судно врізалося в опору мосту Френсіса Скотта Кі. Він обвалився й заблокував прохід через річку Патапско.

У середині травня фахівці видалили останній проліт мосту. Це дало змогу відбуксувати контейнеровоз та звільнити прохід для суден, що мають велику осадку. Але робітникам ще треба очистити річку від залишків мосту. Це планують зробити до кінця травня.

Міст відновлюватимуть до осені 2028 року. На це піде майже два мільярди доларів. Збитки від руйнування мосту та припинення роботи порту в Балтіморі, за підрахунками медіа США, становитимуть приблизно 80 мільярдів доларів.

Судно «Далі» ремонтуватимуть. Воно пошкоджене, але зберегло герметичність. Водночас на контейнеровозі залишився екіпаж, який складається переважно з громадян Індії. Їхні візи прострочені, і подальша їхня доля наразі не зрозуміла.

Федеральна влада розслідує обставини аварії. Відомо, що перед тим, як врізатись у міст, судно стало некерованим. Унаслідок інциденту загинуло шестеро дорожніх робітників. Вони були іммігрантами з Мексики та Центральної Америки.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Балтіморі відбуксирували вантажне судно, що зруйнувало містГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиНайбільший майже за 30 років аукціон речей принцеси Діани пройде в СШАУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCРада Безпеки ООН вимагає зняти облогу із суданського міста, де живе 1,5 млн осібПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: