06.10.2024
Телеканал NTD

Після повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хвороби

Після повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хвороби

Жителі найпівденнішого штату Бразилії Ріу-Гранді-ду-Сул і далі потерпають від наслідків найбільших повеней, спричинених зливами. Серед населення..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

Жителі найпівденнішого штату Бразилії Ріу-Гранді-ду-Сул і далі потерпають від наслідків найбільших повеней, спричинених зливами. Серед населення почали поширюватися захворювання, що передаються через брудну воду.

Найбільше побоювань викликає спалах лептоспірозу. До цієї хвороби здебільшого призводить наявність сечі інфікованих щурів у стоячій воді.

[Маурісіу Спектеров, голова польового госпіталю]:

«Через прямий чи непрямий контакт із водою люди страждають від шлунково-кишкових хвороб, зокрема від лептоспірозу. Ми підтвердили кілька випадків. А ще денге».

Для хворих відкривають польові шпиталі.

[пацієнтка]:

«Я не могла зупинити блювання та пронос із 6 ранку. Мене знудило тут, у шпиталі. Краще стало лише після крапельниці».

Голова державного центру охорони здоров’я штату каже, що за останні тижні захворюваність на лептоспіроз зросла до епідеміологічного рівня. Зараз перевіряють 2300 підозр на цю хворобу. Підтверджено смерть п’ятьох осіб.

Водночас існують й інші небезпеки.

[Роберта Ванакор, голова державного центру охорони здоров’я штату]:

«Змії, скорпіони, павуки — це отруйні істоти, і вони шукають порятунку від дощової води в сухих місцях. Тож будьте обережними, повертаючись додому».

Дощі, що почалися наприкінці квітня, призвели до рекордного розливу кількох річок та озер штату. Понад 580 000 людей мусило залишити свій дім через повені.

Зараз багато хто повертається. Ця жінка розповідає, що рівень води в її будинку доходив до плечей.

[постраждала від повені]:

«Я засмучена. Це гірше за війну. Жах. Немає слів. Це безумство. Бачиш, що знищено все, чого досяг, за що боровся, уся твоя історія».

За даними уряду, унаслідок лиха загинуло щонайменше 169 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хворобиПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної Америки4000 людей утекли від насильства банд на півдні МексикиСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в СШААргентинці кажуть, що тепер їжа для них — це розкішРіші Сунак визнав поразку після виборів і готовий пітиНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьАфіни накрила пилова буря із СахариПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: