27.10.2024
Телеканал NTD

Медзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарів

Медзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарів

Поки південнокорейські лікарі-стажисти страйкують проти планів уряду збільшити квоти на студентів медичних закладів вищої освіти, лікарням..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Поки південнокорейські лікарі-стажисти страйкують проти планів уряду збільшити квоти на студентів медичних закладів вищої освіти, лікарням у деяких невеликих містах дуже бракує фахівців.

Директор медичного центру міста Інчхон каже, що його заклад не може конкурувати з лікарнями Сеула, які пропонують послуги вищого рівня.

[Чо Син Ен, директор медичного центру]:

«Лікарі уникають сільських районів і стікаються до великих міст чи столичного регіону, щоб проводити медичну практику. Це критична проблема, яку слід негайно розв’язати».

У Південній Кореї на кожні 10 000 осіб припадає 26 лікарів. За даними ОЕСР, це один із найнижчих показників серед розвинутих країн.

Наприклад, в Австрії, яка посідає перше місце, цей показник становить 55 лікарів на кожні 10 000 осіб.

Саме нестача змусила уряд розробити план, згідно з яким до медичних вишів почнуть приймати більше абітурієнтів уже наступного року.

Але лікарі-стажисти вже третій місяць протестують проти цих планів. Вони кажуть, що уряду треба спочатку розв’язати проблему їхніх поганих умов праці.

Водночас у цій лікарні частина відділення діалізу нирок закрита вже два роки, бо на посаду не змогли знайти лікаря.

А до кардіологічного відділення приходять тимчасові лікарі з найближчої університетської лікарні.

Основний тягар ситуації лягає на пацієнтів. 82-річна Юн Гим Чжа не може знайти лікарню, де б вона вилікувала перелом таза.

Вона каже, що цінує систему охорони здоров’я Південної Кореї, але додає, що її непокоїть, що в майбутньому лікарів бракуватиме.

Населення країни старіє. А це означає, що на систему охорони здоров’я буде дедалі більше тиску.
Коротке посилання на цю сторінку:

Медзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуЯкі загадкові симптоми змушують жінок видаляти грудні імплантиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівУ США почалася велика навала цикад, яка буває раз на 220 роківПанамський острів тоне через зміну кліматуФермери заблокували дороги на кордоні Іспанії та Франції напередодні виборів у ЄСБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаАвстралійців навчають готувати поживно та недорого, щоб зменшити витратиВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в Греції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: