08.02.2024
Телеканал NTD

Медзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарів

Медзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарів

Поки південнокорейські лікарі-стажисти страйкують проти планів уряду збільшити квоти на студентів медичних закладів вищої освіти, лікарням..

Дата завантаження: 2024-09-07

video

Поки південнокорейські лікарі-стажисти страйкують проти планів уряду збільшити квоти на студентів медичних закладів вищої освіти, лікарням у деяких невеликих містах дуже бракує фахівців.

Директор медичного центру міста Інчхон каже, що його заклад не може конкурувати з лікарнями Сеула, які пропонують послуги вищого рівня.

[Чо Син Ен, директор медичного центру]:

«Лікарі уникають сільських районів і стікаються до великих міст чи столичного регіону, щоб проводити медичну практику. Це критична проблема, яку слід негайно розв’язати».

У Південній Кореї на кожні 10 000 осіб припадає 26 лікарів. За даними ОЕСР, це один із найнижчих показників серед розвинутих країн.

Наприклад, в Австрії, яка посідає перше місце, цей показник становить 55 лікарів на кожні 10 000 осіб.

Саме нестача змусила уряд розробити план, згідно з яким до медичних вишів почнуть приймати більше абітурієнтів уже наступного року.

Але лікарі-стажисти вже третій місяць протестують проти цих планів. Вони кажуть, що уряду треба спочатку розв’язати проблему їхніх поганих умов праці.

Водночас у цій лікарні частина відділення діалізу нирок закрита вже два роки, бо на посаду не змогли знайти лікаря.

А до кардіологічного відділення приходять тимчасові лікарі з найближчої університетської лікарні.

Основний тягар ситуації лягає на пацієнтів. 82-річна Юн Гим Чжа не може знайти лікарню, де б вона вилікувала перелом таза.

Вона каже, що цінує систему охорони здоров’я Південної Кореї, але додає, що її непокоїть, що в майбутньому лікарів бракуватиме.

Населення країни старіє. А це означає, що на систему охорони здоров’я буде дедалі більше тиску.
Коротке посилання на цю сторінку:

Медзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіХорватське місто оголосило про розпродаж будинків у своєму історичному центріСотні мігрантів з Марокко вплав добираються до іспанської СеутиВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиКубу чекає важка боротьба з маловивченою гарячкою ОропушМалайзія розробила план опіки над орангутангами для імпортерів пальмової оліїМертва риба заповнила береги лагуни в МексиціЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїСтаріння населення Японії змінює ринок підгузків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: