22.03.2024
Телеканал NTD

Ліванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активності

Ліванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активності

Інтерактивну гру під назвою «На землі» створили для школярів у Лівані. Їх вчать громадянської активності, але..

Дата завантаження: 2024-05-22

video

Інтерактивну гру під назвою «На землі» створили для школярів у Лівані. Їх вчать громадянської активності, але без нудних лекцій. Уроки проходять динамічно, і до процесу залучені всі учасники.

Гру розробили директори шкіл спільно з ліванським істориком. Водночас врахували особливості традиційної культури та життя країни. До програми входить понад 100 питань. Школярі разом їх обговорюють і навчаються самостійно ухвалювати рішення. Поки що такі уроки проводять для учнів віком після одинадцяти років.

Мета гри — прищепити молодому поколінню звичку адекватно розв’язувати суспільні проблеми, захищати основні людські цінності та не бути байдужим.

[Джозеф Ярак, директор школи]:

«Якщо ми хочемо змінитися, то треба змінюватися на місцях, у реальному житті, і бути в контакті з реальністю. Тому гра й називається “На землі”, бо не можна щось змінити, сидячи на балконі та просто спостерігаючи».

Школярам пояснюють, що робити в разі надзвичайної ситуації, наприклад пожежі; або, як чинити, дізнавшись про корупцію.

[Люсі Байсарі, учителька]:

«Цю гру в нас запровадили приблизно два роки тому, і я помітила, що мислення учнів змінюється. Вони навчилися брати на себе відповідальність. Зрозуміли, що не можна все ігнорувати та казати: “Це стосується не тільки мене”. Ні, можна змінитись, і кожен має почати із себе».

Школярі кажуть, що відчули в собі нові здібності.

[Ель Юсеф, школярка]:

«Ніхто з нас не припускав, що гра змінить наші уявлення. <…> Я тепер можу мислити свідомо, ставити себе на місце інших, щоб зрозуміти, як вони діятимуть у конкретній ситуації та як мені на це реагувати».

Проєкт працює приблизно в 40 школах. Поступово він охопить усі державні та приватні навчальні заклади.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ліванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачити

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: