08.05.2024
Телеканал NTD

Мертва риба заповнила береги лагуни в Мексиці

Мертва риба заповнила береги лагуни в Мексиці

Тисячі мертвих риб лежать на березі лагуни в північномексиканському штаті Чіуауа. Такі наслідки значної посухи, що..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Тисячі мертвих риб лежать на березі лагуни в північномексиканському штаті Чіуауа. Такі наслідки значної посухи, що виникла в регіоні.

Тривалі періоди сильної спеки, коли температура підіймалася вище за 40 градусів Цельсія, призвели до обміління лагуни Бустільйос. Нині рівень води в ній критично низький.

[Ірма де ла Пена, керівник управління екології міста Куаутемок]:

«У лагуні зараз набагато менше води, у якій може жити риба, тому вона гине. Коли кількість води зменшується, забруднювальні речовини стають концентрованішими, і це також позначається на видах, які тут мешкають».

Від посухи постраждало майже 90 % території Мексики. Це найвищий відсоток із 2011 року. Особливо серйозна ситуація в посушливому штаті Чіуауа.

Нині місцева влада покриває мертву рибу вапном, побоюючись, що її швидке розкладання під палким сонцем може поставити під загрозу здоров’я населення. Адже мертва риба привалює комах. Також небезпечні бактерії можуть потрапити у воду.

[Сауль Саусамеда, голова громади]:

«Ми не можемо виправити те, що дедалі більше риби гине. Нам потрібен дощ, щоб знову наповнити лагуну. Але зараз нас непокоїть санітарне питання».

Водночас місцевим фермерам важко дістати воду для господарств, бо водосховища обміліли. Як наслідок, помирає худоба, зокрема корови та осли.

[Хесус Марія Паласіос, фермер]:

«Корови, яких ви тут бачите, помирають, бо бракує їжі, а також через посуху та хвороби. Ми не можемо їх повернути. Тут лежить кілька корів, а далі ще три. Усе висохло, води нема».

Багатьом нічого не лишається, як переїхати до інших районів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мертва риба заповнила береги лагуни в МексиціПавла Дурова випустили під заставу в 5 млн євро, висунувши йому звинуваченняЗабути про війну завдяки шахам допомагають дітям у ДР КонгоНадмірний туризм: мешканцям чорногорського міста набридли круїзні лайнериЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанніДощу немає: жителі Амазонії потерпають через посухуЄгиптяни незадоволені частковим скасуванням субсидій на хлібХорватське місто оголосило про розпродаж будинків у своєму історичному центріЧерез підозру зараження віспою мавп в Аргентині помістили на карантин вантажне судноСтаріння населення Японії змінює ринок підгузків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: