17.12.2024
Телеканал NTD

Дубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломи

Дубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломи

Доля цієї одноразової ложки зовсім не така, як у пластикових аналогів. Її садять у пісок і..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Доля цієї одноразової ложки зовсім не така, як у пластикових аналогів. Її садять у пісок і поливають не просто так. Тижня за два-три тут зійдуть сходи. Ложку зроблено з пшеничної соломи, а на кінчику є капсула, у якій лежить насіння.

[Закарі Рой, керівник ресторану]:

«Це чудовий продукт. Він розв’язує величезну проблему пластикового столового приладдя, яке потрапляє на звалища. А хто не любить городництво? Ми зараз на городі нашого ресторану. У нас ростуть мандарини, баклажани та перець чилі. А тепер я залюбки додам трохи базиліку, м’яти, перцю чилі та цибулі шніт. На мою думку, це фантастика».

Таке столове приладдя вже використовують кафе в Дубаї. Його виготовляє місцевий стартап.

Засновник стартапу пояснює, що можна або посадити саме столове приладдя, або вийняти з нього насіння і потім його посіяти. Ложки, виделки та ножі біорозкладні. Тому шкоди від них немає.

[Мостафа Хаттаб, директор стартапу]:

«Наші головні покупці — ресторани та кафе, які продають їжу навинос, а також доставляють її. Ми продаємо не звичайне пластикове столове приладдя, яке потрапить на смітник, а екологічно чисту альтернативу. Ми також пропагуємо екологічні звички, такі як садіння рослин».

Стартап випускає й інші біорозкладні товари.

У Дубаї із січня цього року не можна використовувати поліетиленові пакети, окрім тих, що виготовлені з вторсировини. У червні заборонять одноразові непластикові товари. З наступного року не можна буде продавати соломинки для коктейлів та ватяні палички. А 2026-го набуде чинності заборона на пластиковий посуд і пластикові контейнери для їжі.

В ОАЕ щороку утворюється понад 6,5 мільйонів тонн відходів. 75 % твердих побутових відходів переробляють.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: