27.11.2024
Телеканал NTD

Поліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»

Поліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»

Поліція Нью-Йорка пізно ввечері у вівторок увійшла на територію кампусу Колумбійського університету й затримала десятки пропалестинських..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Поліція Нью-Йорка пізно ввечері у вівторок увійшла на територію кампусу Колумбійського університету й затримала десятки пропалестинських демонстрантів, зокрема тих, які зайняли один із навчальних корпусів. Правоохоронці також прибрали табір протестувальників. Адміністрація вишу намагалася це зробити майже два тижні.

Зі слів представника поліції, кампус очистили за три години. Окупований Гамільтон-хол — академічну будівлю, яку протестувальники зайняли у вівторок вранці, — звільнили після того, як поліція пробралася туди через вікно другого поверху.

Незабаром після прибуття поліції ректор Колумбійського університету Мінуш Шафік опублікувала листа, у якому закликала поліцію залишатися в кампусі щонайменше до 17 травня, тобто до кінця навчального року, і ще плюс два дні, щоб підтримувати лад і гарантувати, що табір не відновлять.

Останніми днями схожі протести виникли в десятках вишів у всіх США. Так студенти виражають незгоду з війною в Секторі Гази.

Водночас мер Нью-Йорка Ерік Адамс та представники поліції міста кажуть, що серед протестувальників у Колумбійському університеті останніми днями виявили «професійних зовнішніх агітаторів».

Заступник комісара з розвідки та боротьби з тероризмом Ребека Вайнер сказала, що це люди, які відомі департаменту вже багато років своєю небезпечною, підривною, а часом і злочинною діяльністю, пов’язаною з протестами.

Поліція також повідомила, що затриманим можуть висунути звинувачення в крадіжці зі зломом третього ступеня, у злочинному заподіянні шкоди, незаконному проникненні на територію та в хуліганстві.

Водночас адміністрація Колумбійського університету сказала, що студентів, які захопили будівлю в кампусі, можуть відрахувати з вишу.

Гамільтон-хол — це восьмиповерхова неокласична будівля, у якій навчають студентів із 60-х років минулого століття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Всесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиСутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиРіші Сунак визнав поразку після виборів і готовий пітиНімеччина обіцяє висилати мігрантів, які підтримують тероризм у мережіБлінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»Армія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в СШАЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиНайбільший майже за 30 років аукціон речей принцеси Діани пройде в США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: