06.12.2024
Телеканал NTD

Тепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Тепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Європа дедалі частіше стикається з настільки сильними хвилями спеки, що місцевим жителям важко адаптуватися. Про це..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Європа дедалі частіше стикається з настільки сильними хвилями спеки, що місцевим жителям важко адаптуватися. Про це заявили працівники європейської кліматичної служби «Коперник».

У їхній доповіді зазначено, що через екстремальні умови, зокрема торішню липневу спеку, тепловий стрес перенесли жителі 40 % території Південної Європи. Це найбільша площа за весь час спостережень.

[Карло Бонтемпо, директор служби «Коперник»]:

«Сотні тисяч людей постраждали від екстремальних кліматичних явищ 2023 року. Через ці явища збитки континенту сягнули десятків мільярдів євро. На жаль, ці цифри навряд чи стануть меншими, принаймні найближчим часом».

Екстремальна спека особливо небезпечна для тих, хто працює просто неба, людей похилого віку і тих, у кого серцево-судинне захворювання чи діабет.

У липні цього року в деяких районах Італії було зареєстровано на 7 % більше смертей, ніж зазвичай. Серед жертв був 44-річний дорожній робітник. Він упав і помер, коли наносив дорожню розмітку в північному місті Лоді.

Тепловий стрес — це вплив довкілля на організм людини, зокрема такі фактори, як температура, вологість та реакція організму.

2023 року в деяких районах Іспанії, Франції, Італії та Греції до десяти днів тривала екстремальна спека. Вона відчувалася як 46 градусів Цельсія.

У доповіді також ідеться, що за останні 20 років смертність від спеки в Європі зросла приблизно на 30 %.

Минулого місяця агентство ЄС з охорони довкілля навіть закликало запровадити правила для захисту людей, які працюють просто неба.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоМарокко: лазні закриті, води немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: