19.04.2024
Телеканал NTD

У Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протест

У Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протест

Тисячі південнокорейських лікарів вийшли на мітинг у Сеулі. Вони й далі протестують проти планів уряду збільшити..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Тисячі південнокорейських лікарів вийшли на мітинг у Сеулі. Вони й далі протестують проти планів уряду збільшити кількість студентів медичних вишів.

Так влада хоче розв’язати проблему нестачі лікарів. У країні на тисячу осіб припадає менш як три медичні фахівці. Але протестувальники кажуть, що збільшення квоти ситуацію не змінить. Студенти, як і раніше, зможуть обирати високооплачуваніші спеціальності, а випускники влаштовуватимуться на роботу до міських лікарень, де зарплата вища. Тож у сільській місцевості лікарів і далі бракуватиме.

Протестувальники вважають, що уряд спочатку має поліпшити умови праці лікарів-стажистів, а також створити сприятливі умови для роботи в сільській місцевості, зокрема підвищити зарплати та забезпечити сільські лікарні сучасним медобладнанням.

[Лім Хен Тхек, президент Південнокорейської медичної асоціації]:

«Уряд повинен поважати лікарів-стажистів та всіх лікарів у цій країні як фахівців із порятунку життів та прислухатися до їхніх голосів, а не ставиться до них, як до рабів».

Водночас уряд Південної Кореї наказав приватним лікарям повернутися до роботи. Багато хто з них долучитися до протесту. Раніше влада видала подібний наказ, що стосувався лікарів-стажистів, які страйкували. Його відкликали на початку червня як своєрідний заклик до примирення. Тепер, якщо приватні лікарі не повернуться на роботу, влада може зупинити дію їхніх ліцензій та розпочати судове переслідування.

Страйк лікарів триває з 20 лютого. Згідно із соцопитуванням, вісім із десяти південнокорейців проти таких дій медиків.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протестАвстралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівНімеччина повернула контроль на всіх своїх сухопутних кордонахПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на кавуНародні цілителі допомагають розв’язувати проблему ВІЛ у Південній АфриціЗцілення отрутою: житель Іраку використовує бджіл, щоб лікувати хворихЗабути про війну завдяки шахам допомагають дітям у ДР КонгоСербське озеро Русанда вперше пересохло повністю через посухуПосуха вдарила по іспанському регіону Коста-Бланка: людям почали видавати водуСтаріння населення Японії змінює ринок підгузків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: