27.10.2024
Телеканал NTD

Усередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу Римського

Усередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу Римського

20-річний Максиміліан — один із рекрутів Швейцарської гвардії, яка захищає Пап Римських уже понад 500 років...

Дата завантаження: 2024-07-27

video

20-річний Максиміліан — один із рекрутів Швейцарської гвардії, яка захищає Пап Римських уже понад 500 років.

На площі Святого Петра у Ватикані членів цього елітного підрозділу видно відразу: вони одягнені в яскраву жовто-червоно-синю уніформу й тримають церемоніальну зброю. Найменша й найдавніша армія у світі складається зі швейцарських католиків віком від 19 до 30 років. До неї беруть лише чоловіків.

[Максиміліан Фішер, гвардієць]:

«Моя мама завжди жартувала, що коли я підросту, то зможу піти до Швейцарської гвардії. Не багато хто має таку можливість, бо не так багато людей є швейцарцями, чоловіками й католиками. Усім цим вимогам треба відповідати».

Максиміліан служив у Швейцарії. Потім подав заяву на вступ до цієї гвардії. Для цього потрібно мати «бездоганний характер», а ще зріст не менший ніж 174 сантиметри.

[Максиміліан Фішер, гвардієць]:

«У такому одязі ми схожі на середньовічних, але ми маємо сучасну зброю, сучасні технології. У нашому розпорядженні є інші технології, яких ми просто не показуємо».

Під час церемонії складання присяги новобранці загону чисельністю 135 осіб схилилися перед Папою Франциском, підняли три пальці правої руки — символ Святої Трійці — та поклялися служити понтифіку аж до смерті».

[Максиміліан Фішер, гвардієць]:

«Ми присягаємося Богом захищати Папу ціною свого життя. І я абсолютно так само думаю, що я віддав би своє життя за Папу. Саме для цього я тут: боронити Папу».

Швейцарську гвардію заснував Папа Юлій II у 1506 році. Раніше вона складалася зі 110 гвардійців. Але Папа Франциск її збільшив, бо 2025 року Ватикан відвідають мільйони додаткових паломників. У місті-державі святкуватимуть Ювілейний Святий рік. Його відзначають раз на 25 років.

У Швейцарській гвардії служать щонайменше два роки й два місяці. Новобранці мають бути самотніми. Але вони можуть одружитися, коли їм виповниться 25 років і вони прослужать у гвардії понад п’ять років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Усередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу РимськогоВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкНа польсько-білоруському кордоні загострюється ситуація через наплив мігрантівДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьБезхатьки самовільно заселяються в покинуті будівлі на околиці ЛондонаЯк дим і вогонь допомагають виправляти американських в’язнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: