18.07.2024
Телеканал NTD

4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у Каїрі

4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у Каїрі

На околиці столиці Єгипту розмістився зелений оазис із рідкісними рослинами. Він називається садом Мажара. Його посадив..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

На околиці столиці Єгипту розмістився зелений оазис із рідкісними рослинами. Він називається садом Мажара. Його посадив покійний єгипетський актор Ахмед Мажар.

[Тарек Елві, працівник ботанічного саду]:

«Це не просто звичайний сад із рідкісними рослинами, це щось більше. Це те, як ми хочемо, щоб люди жили в майбутньому, це місце, куди можна втекти від будівель і мостів, щоб очима та душею насолодитися природою і рослинами».

У 50-х роках минулого століття Ахмед Мажар захоплювався вирощуванням цитрусових, таких як апельсини, у своєму великому саду. Пізніше він у різних частинах світу почав збирати рідкісні види рослин.

[Жаклін Самір, дослідниця]:

«Ми можемо легко адаптувати деякі з цих рослин до кліматичних умов нашої країни, але в нас виникають труднощі з іншими видами, такими як пальма Лікуала, яка є лише в саду Мажара».

Син Мажара, Шехаб, по смерті батька продовжив його справу й висадив у саду нові види рослин. Нині тут росте приблизно 4000 видів.

Сад приватний. Його доглядає команда ботанічних експертів. Також біля рослин можна знайти QR-коди.

[Тереза ​​Лабіб, експерт з історичних садів]:

«Це посилання на всю інформацію про рослини: їх опис, зображення. Я вважаю, що такого немає в жодному іншому саду в Єгипті чи на Близькому Сході. Також указано статус рослини (чи внесено її до червоного списку) і кількість сонячного світла, що необхідна рослині (й чи їй треба сонце, чи півтінь)».

У саду ще є бібліотека та гербарій усіх рідкісних рослин.
Коротке посилання на цю сторінку:

4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріЛісові пожежі в Болівії та Бразилії: під загрозою люди та історичні об’єктиКамерунські фермери захищають урожай какао за допомогою мачете та амулетів«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусівНорвезька принцеса вийшла заміж за шаманаПожежа в торговому центрі в Китаї — 16 загиблихЛауреати Нобелівської премії миру сподіваються, що їхня перемога допоможе ядерному роззброєннюДітям у Секторі Гази зроблять друге щеплення проти поліомієліту та забезпечать їх вітамінамиОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСУ Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у Саутпорті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: