27.12.2024
Телеканал NTD

Польські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з Німеччиною

Польські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з Німеччиною

Польські фермери знову заблокували пункт пропуску між Німеччиною та Польщею на знак протесту проти сільськогосподарської політики..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Польські фермери знову заблокували пункт пропуску між Німеччиною та Польщею на знак протесту проти сільськогосподарської політики Європейського Союзу та українського безмитного імпорту. Вони також блокували інші шосе в усій країні.

[Анджей Затор, фермер]:

«Тепер тільки від польського уряду залежить, як довго ми тут стоятимемо. Ми в розпачі. Наближається серпень, урожай надходитиме, але сховища повні. Що нам вирощувати, коли ми не знаємо, який урожай окупиться?»

Фермери в Польщі та інших країнах ЄС останніми місяцями протестували, вимагаючи повернення мит на імпорт української сільгосппродукції, які скасували коло двох років тому.

Вони кажуть, що Європу заповнює дешевий імпорт з України, і це робить польських фермерів неконкурентоздатними.

У середу ЄС досяг попередньої угоди про продовження безмитного доступу українських виробників харчових продуктів на свої ринки до червня 2025 року, хоч і з новими обмеженнями на імпорт зерна.

[Кшиштоф Янецький, фермер]:

«Ми бачимо, що нам потрібно допомогти Україні. Але те, як ми допомагаємо зараз, неправильно. Ми хотіли б підтримати Україну, але саме фермерів, а не великі корпорації».

Лідери польських протестувальників заявили, що незадоволені угодою. З їхніх слів, вона в обмеженнях на імпорт спирається на дані останніх кількох років. А вони хочуть, щоб квоти ґрунтувалися на цифрах того періоду, коли імпорт був набагато нижчим.

[Конрад, фермер]:

«Багато хто з нас міркує, чи взагалі має сенс обробляти ці поля, бо для нас це додаткові витрати».

Водночас чеські фермери також заблокували пункт пропуску до сусідньої Німеччини, долучившись до колег із Польщі та інших країн.

Фермери в усьому ЄС також закликають змінити обмеження, накладені планом ЄС «Зелений курс», який ухвалили для боротьби зі зміною клімату. До того ж вони невдоволені, що витрачають багато часу на бюрократію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Польські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніГонконг посилив закон про нацбезпекуБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: