27.06.2024
Телеканал NTD

Німеччина: «Нам потрібне політичне рішення, а не символічне визнання Палестини»

Німеччина: «Нам потрібне політичне рішення, а не символічне визнання Палестини»

Близькосхідний конфлікт потребує політичного вирішення, а не «символічного визнання» палестинської держави. Про це заявила міністр закордонних..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Близькосхідний конфлікт потребує політичного вирішення, а не «символічного визнання» палестинської держави. Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Її слова пролунали того ж дня, коли Ірландія, Іспанія та Норвегія оголосили, що визнають палестинську державу 28 травня.

[Анналена Бербок, міністр закордонних справ Німеччини]:

«Щоб вирішити близькосхідний конфлікт і розв’язати проблему створення двох держав необхідні прямі переговори з обох сторін».

Бербок зробила заяву під час зустрічі «Веймарського трикутника», на яку прибули її колеги з Польщі та Франції.

[Стефан Сежурне, міністр закордонних справ Франції]:

«Я не прихильник того, коли визнання перетворюють на політичну іграшку. Я за те, щоб це сприяло дипломатичному регіональному рішенню».

[Радослав Сікорський, міністр закордонних справ Польщі]:

«Ми вважаємо, що стабільним, довгостроковим рішенням було б існування двох держав».

А прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав заяву Ірландії, Норвегії та Іспанії «нагородою за тероризм». Він також наказав відкликати ізраїльських послів зі столиць цих трьох держав.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«80 % палестинців у Юдеї та Самарії підтримують різанину, що була 7 жовтня. Цьому злу не можна давати державу. Це буде терористична держава. Вона пробуватиме повторити різанину, яка була 7 жовтня, знову й знову».

Близько 144 зі 193 держав — членів ООН визнають Палестину як державу. Утім, серед них небагато таких, що водночас є членами ЄС. Здебільшого це колишні радянські країни, а також Швеція та Кіпр.

Велика Британія, Австралія та члени ЄС — Мальта й Словенія — останніми місяцями також дали зрозуміти, що можуть визнати Палестину як державу.

А ось президент Колумбії розпорядився відкрити посольство в палестинському місті Рамалла. Він також заявив, що розірве дипломатичні відносини з Ізраїлем через його дії в Секторі Гази.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німеччина: «Нам потрібне політичне рішення, а не символічне визнання Палестини»Суд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніІлон Маск переносить штаб-квартири X та SpaceX з Каліфорнії до ТехасуСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в СШАФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріКенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитамиНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиРіші Сунак обіцяє подвоїти депортацію нелегалів до РуандиІзраїльські танки просунулися до центру Рафаха

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: