08.04.2024
Телеканал NTD

Регата великих вітрильників прибула до Гельсінкі

Регата великих вітрильників прибула до Гельсінкі

‌Ці величні кораблі, пришвартовані в гавані фінської столиці, ніби прибули з іншої епохи. Вони беруть участь..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

‌Ці величні кораблі, пришвартовані в гавані фінської столиці, ніби прибули з іншої епохи. Вони беруть участь у Регаті великих вітрильників.

Міжнародні благодійні перегони зазвичай влаштовують раз на чотири роки. Однак через COVID-19 заплановане на 2021 рік змагання перенесли. І ось, через сім років, його знову проводять. Цього разу в Балтійському морі.

Тут 50 кораблів різних форм та розмірів із 13 країн.

Щонайменше половину кожного екіпажу становить молодь віком від 15 до 25 років.

[Йоке Вандекастіл, студентка з Бельгії]:

«Атмосфера дуже приємна. Насправді я не хвилювалася. Ми багато чого вивчаємо, наприклад назви вітрил і канатів, а ще як наносити позначки на мапу».

[Джида Жолі, студентка з Бельгії]:

«Очевидно, я не вчитимуся керувати судном самостійно, а спостерігатиму, як воно рухається, і які окремі дії потрібні, щоб це відбувалося».

Гельсінкі — кінцевий пункт призначення першого етапу перегонів.

Змагання стартувало в литовському місті Клайпеда наприкінці червня.

Тема заходу — поганий екологічний стан Балтійського моря. У воді надто багато поживних речовин, що призвело, зокрема, до засилля шкідливих синьо-зелених водоростей.

[Маріанна Саукконен, керівниця регати в Гельсінкі]:

«Ми хочемо підвищити обізнаність про стан Балтійського моря та про те, як його захистити».

Цього року змагаються шість балтійських портів: Гельсінкі, Турку та Марієгамн, що у Фінляндії, Таллінн — столиця Естонії, Щецин, який у Польщі, та Клайпеда, що в Литві.

Завершиться регата в польському порту Щецин, що на кордоні з Німеччиною, на початку серпня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Регата великих вітрильників прибула до ГельсінкіТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоРаптові повені в Ємені: десятки загиблихВибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту ІзраїлюЗливи спричинили хаос у ТоронтоТисячі людей вийшли на акцію протесту проти словацького урядуХусити заявили, що арештували «членів шпигунської мережі США та Ізраїлю»На закритті Олімпіади в Парижі з даху стадіону спустився Том КрузУ Китаї в річку обвалився міст — загинули людиКривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: