08.05.2024
Телеканал NTD

Небувала посуха в Китаї знищує посіви фермерів

Небувала посуха в Китаї знищує посіви фермерів

Схід Китаю вже більш як місяць потерпає від спеки. Але перепочинку не передбачається. Це водосховище в..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Схід Китаю вже більш як місяць потерпає від спеки. Але перепочинку не передбачається.

Це водосховище в провінції Шаньдун. Точніше те, що від нього залишилося. Місцеві фермери скаржаться, що води не вистачає ні на зрошення, ні на потреби людей.

[Лі Вейдун, фермер]:

«Жарко буде ще як мінімум два місяці. Улітку буде 40 найспекотніших днів літа. Перед цим теж буде дуже спекотно. Цзінань тепер як духовка».

Влада провінції оголосила помаранчевий рівень небезпеки. За прогнозами, цього тижня температура повітря в деяких регіонах Китаю досягне рекордних позначок.

Так, у провінціях Хебей, Хенань та Шаньдун, які вирощують пшеницю, стовпчик термометра може піднятися до 44 градусів Цельсія. Це може побити історичні рекорди червня.

[Ван Цінфу, фермер]:

«Цього року (посуха) дуже сильна. Ті, хто має гроші, отримують воду для своїх рослин. Ті, хто не має грошей, отримують менше води або взагалі її не отримують».

Фермерка Лю із Шаньдуну посадила яблука, персики, волоські горіхи та чорний перець. Але дуже рання й тривала хвиля тепла, що вразила цей регіон, пошкодила близько 90% її насаджень.

[Лю, фермерка]:

«Усе дуже серйозно. Я змалку не пам’ятаю такого. Навіть посуха 60-х була не такою сильною, як цього року. Тоді навесні ще один чи два рази йшов дощ, але цього року жодного дощу не було».

Раніше цього місяця місто Цзінань — столиця провінції — оголосило про рекордну спеку, попередивши жителів, що температура в деяких районах перевищить 42 градуси Цельсія.

Водночас міністерство сільського господарства КНР активувало план екстреного реагування на посуху в провінціях Хебей, Шаньсі, Шаньдун та Хенань.
Коротке посилання на цю сторінку:

Небувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівСутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиПожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблихРБ ООН спробувала знизити градус напруженості між Ізраїлем та ІраномЄС запроваджує мита на електромобілі з КитаюУ ЄС набули чинності мита на електромобілі з КитаюПакистан вимагатиме від китайських ТЕС перейти на місцеве вугілляМакрон тимчасово зупинив виборчу реформу в Новій КаледоніїДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеПрем’єр-міністр Бангладеш утекла з країни на тлі загибелі сотень протестувальників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: