29.09.2024
Телеканал NTD

Столиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду

Столиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду

Столиця Колумбії Богота цього тижня починає нормувати воду, щоб пом'якшити наслідки посухи. Природне лихо посилилося ще..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Столиця Колумбії Богота цього тижня починає нормувати воду, щоб пом’якшити наслідки посухи. Природне лихо посилилося ще більше через феномен Ель-Ніньйо. Мер міста каже, що ситуація критична.

[Карлос Галан, мер Боготи]:

«У березні становище погіршилося. В останній тиждень місяця ми чекали на дощ, завдяки якому рівень води у водосховищах піднявся би. Але цього не сталося. Березень у нас був одним із найпосушливіших місяців в історії».

Обмеження стосуватиметься й 11 муніципалітетів, що біля столиці. Загалом це зачепить понад дев’ять мільйонів осіб.

Зі слів мера, три водосховища, які становлять водну систему «Чингаза», забезпечують 70 % потреб Боготи у воді. Зараз вони заповнені менш ніж на 17 %. Це найнижчий рівень за 40 років.

[Карлос Галан, мер Боготи]:

«Рівень води зараз нижчий за прогнози на 2025 рік, згідно з якими води мало стати ще менше, ніж 2024-го».

Вплив феномена Ель-Ніньйо відчули в Колумбії наприкінці 2023 року. Він приніс високі температури та посухи, які призвели до лісових пожеж у всій країні. Через нього також у всіх водоймах країни рівень води впав до найнижчого за десятиліття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Столиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: