27.03.2024
Телеканал NTD

Верховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантів

Верховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантів

Верховний суд США ухвалив, що спірний техаський закон, який криміналізує несанкціонований перетин кордону, може набути чинності...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Верховний суд США ухвалив, що спірний техаський закон, який криміналізує несанкціонований перетин кордону, може набути чинності. Раніше адміністрація Байдена намагалася його скасувати, заявляючи, що забезпечення дотримання міграційного законодавства — справа Вашингтона. Проте ухвала 6–3 відхилила цю спробу.

[Грег Ебботт, губернатор Техасу]:

«Я використав пункт конституції, який дає штатам право себе захищати».

Губернатор Техасу Грег Ебботт заявив про це за два місяці після того, як підписав закон, що дозволяє правоохоронним органам штату арештовувати людей, підозрюваних у незаконному в’їзді до Сполучених Штатів Америки.

Він сказав, що закон необхідний, бо адміністрація Байдена не може забезпечити дотримання федеральних законів. А вони передбачають кримінальну відповідальність за нелегальний чи повторний в’їзд.

Адміністрація Байдена подала до суду, щоб заблокувати цей закон штату, стверджуючи, що він не відповідає конституції США та федеральному законодавству, бо порушує повноваження уряду США регулювати імміграцію.

Верховний суд ухвалив, що спроба Байдена заблокувати закон призведе до «подальшого хаосу та кризи в імміграційному правозастосуванні».

Закон Техасу кваліфікує незаконний в’їзд або повторний в’їзд до Техасу як злочин штату та передбачає покарання від 180 днів до 20 років в’язниці.

Міністр закордонних справ Мексики назвала закон Техасу антимігрантським та ксенофобським.

Раніше Техас, щоб стримати нелегалів, проводив операцію «Самотня зірка». Він використовував такі заходи, як розміщення військ Національної гвардії на кордоні, блокування кордону дротом і встановлення плавучого бар’єра вздовж усієї течії Ріо-Гранде.
Коротке посилання на цю сторінку:

Верховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантів25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: