27.09.2024
Телеканал NTD

Найбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Найбільшу у світі дерев'яну вітряну турбіну збудували у Швеції

Найбільший у світі дерев'яний вітрогенератор зробили у Швеції коло Гетеборга. Висота щогли — 105 метрів, разом..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Найбільший у світі дерев’яний вітрогенератор зробили у Швеції коло Гетеборга. Висота щогли — 105 метрів, разом із лопатями — 150. Потужність турбіни — два мегавати. Вона забезпечить електрикою 400 будинків.

Вежу зроблено з клеєного бруса. Він складається зі 144 шарів завтовшки три міліметри. На все пішло 200 ялин.

Щоб зручніше було збирати, конструкцію поділили на сім секцій. Кожна має 28 модулів. Це також полегшило транспортування. Адже для цього не потрібен спеціальний транспорт.

Дерев’яний вітрогенератор має перевагу перед сталевим. Сталь дуже важка й не може витримати власної ваги. Тому для встановлення такого вітряка треба робити бетонний фундамент. Для перевезення треба спеціальні машини. А для збирання — 50 000 болтів, за станом яких треба постійно стежити.

Надалі виробник планує будувати вітрогенератори заввишки 170 метрів без урахування лопатей. Такі турбіни будуть ефективнішими й зможуть виробляти більше енергії за менших витрат. Їхня потужність перевищить шість мегаватів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Вірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в Перу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: