27.08.2024
Телеканал NTD

Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю Каліфорнію

Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю Каліфорнію

Сім місяців тому в американському місті Сан-Дієго оголосили війну бездомним. Відтоді багато наметів, які колись стояли..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Сім місяців тому в американському місті Сан-Дієго оголосили війну бездомним. Відтоді багато наметів, які колись стояли вздовж тротуарів у центрі міста, зникло.

Тепер два сенатори Каліфорнії — республіканець і демократ — об’єднали зусилля, щоб розширити програму на весь штат. Вона дасть змогу поліції розганяти безхатьків, навіть коли притулок для них недоступний.

[Браян Джонс, сенатор від республіканців]:

«Цей законопроєкт має поліпшити громадську безпеку, щоб люди могли безпечно ходити вулицями, до школи та відкритими просторами, не боячись шкоди від безпритульних, насильства, що їхнім дітям пропонуватимуть наркотики, та інших незаконних дій».

[Кетрін Блекспір, сенатор від демократів]:

«Нам треба зосередитися на будівництві та наданні місць, які будуть безпечними для кемпінгу, паркування, одномісного розміщення. Потрібно створювати невеликі будинки та притулки».

Але захисники прав бездомних кажуть, що така стратегія — порушення прав людини, бо кількість притулків не відповідає попиту.

З 2018 року штат витратив понад 20 мільярдів доларів на програми житла й на безпритульних. Але на вулицях міст, як і раніше, живе понад 180 000 безхатьків.

Невдовзі рішення щодо цієї проблеми має винести Верховний суд США. 22 квітня почнуться слухання у справі зі штату Орегон. Вони визначать, чи законно забороняти кемпінги безпритульних.

Так, судді розглянуть апеляцію міста Грантс-Пасс, що в південному Орегоні, яку подали на рішення суду нижчої інстанції. Той визнав, що ухвалені там обмеження порушують восьму поправку до конституції. Раніше в місті заборонили ставити намети на тротуарах, вулицях, у парках та інших громадських місцях.

Бездомні, як і раніше, збираються в центрі Сан-Дієго, складаючи свої речі у візки для покупок або сидячи на спортивних сумках і чекають на міські послуги, такі як їжа, одяг, психологічна допомога або лікування від наркозалежності.

[безпритульна]:

«Ви хочете, щоб ми поводилися як дорослі й мали всі обов’язки та права, але ви ставитеся до нас навіть не як до дітей. Люди не стали б так поводитися зі своїми дітьми. Ми не хочемо бути такими. Ми намагаємося подбати про себе».

За даними перепису, проведеного рік тому, у місті було коло 6500 безпритульних.
Коротке посилання на цю сторінку:

Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНа Кубі закінчується паливо?Чому індійські фермери знову вийшли на масові протестиСрібло в Єгипті — нове золотоЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: