27.10.2024
Телеканал NTD

Урсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять років

Урсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п'ять років

Провідний політичний блок Європейського Союзу правоцентристська Європейська народна партія проголосувала за кандидата на посаду голови Єврокомісії...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Провідний політичний блок Європейського Союзу правоцентристська Європейська народна партія проголосувала за кандидата на посаду голови Єврокомісії. Більшість голосів знову віддали Урсулі фон дер Ляєн.

Це сталося на передвиборчому з’їзді ЄНП, що проходив у Бухаресті 6 та 7 березня.

«За» проголосувало 400 депутатів, «проти» — 89. Це відкриває перед фон дер Ляєн можливість залишитися на ще один п’ятирічний термін у вищому керівництві ЄС.

Чи збереже вона свою посаду, остаточно стане відомо лише в червні після парламентських виборів. Для цього Європейська народна партія має утримати більшість місць у Європарламенті.

Як очікують, якщо фон дер Ляєн залишиться на посаді, політика ЄС щодо України та Росії не зміниться.

Фон дер Ляєн — німецький консервативний політик та колишній міністр оборони ФРН. Під час свого п’ятирічного терміну на посаді голови Єврокомісії вона посилила політику ЄС щодо Китаю. Зокрема, шукала альтернативні джерела постачання різноманітних товарів, серед них і критично важливих мікрочипів. Вона також створювала нові засоби захисту європейської торгівлі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Урсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: