27.10.2024
Телеканал NTD

В Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»

В Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»

Понад 20 мальків рідкісної риби з «руками» вдалося вивести австралійським науковцям. Цей вид належить до родини..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Понад 20 мальків рідкісної риби з «руками» вдалося вивести австралійським науковцям. Цей вид належить до родини брахіоніхтієві.

[Ендрю Троттер, науковець]:

«Для нас це важлива подія. Лише вдруге нам вдається отримати в неволі потомство цього виду».

У дикій природі залишилося приблизно 100 таких риб. Мешкають вони лише в прибережних водах Тасманії. Науковці Інституту морських та антарктичних досліджень сподіваються відновити популяцію.

Нині розмір мальків не перевищує восьми міліметрів.

[Ендрю Троттер, науковець]:

«Щойно народившись, мальки мають цікавий вигляд. Але вони здатні самі про себе подбати, живучи на дні, як мама й тато».

Завдання дослідників — навчити мальків виживати в дикій природі. Подорослішають вони за два роки. Потім їх випустять на волю.

[Джеміна Стюарт-Сміт, науковець]:

«Ми потроху ускладнюємо умови їхнього середовища проживання. Потім підсаджуємо в акваріум інші види, яких вони зустрінуть у дикій природі».

Ці риби вимирають через утрату середовища існування. Для виведення потомства їм потрібні водорості, інакше ікринки підхоплює течія, і малькам не вижити.

[Джеміна Стюарт-Сміт, науковець]:

«Дуже вплинув надмір морських їжаків. Вони просто знищують водорості, потрібні цій рибі для виживання. І така ситуація виникла тому, що скельних омарів — ворогів морських їжаків — поменшало».

Брахіоніхтієві — придонні риби. Мешкають на глибині до 60 метрів. Вони не плавають, а пересуваються по дну за допомогою плавців, які нагадують руки. До цієї родини належить 5 родів та 14 видів.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Найбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНові протези дають змогу відчувати температуру предметівАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в Японії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: