27.05.2024
Телеканал NTD

В Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»

В Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»

Понад 20 мальків рідкісної риби з «руками» вдалося вивести австралійським науковцям. Цей вид належить до родини..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Понад 20 мальків рідкісної риби з «руками» вдалося вивести австралійським науковцям. Цей вид належить до родини брахіоніхтієві.

[Ендрю Троттер, науковець]:

«Для нас це важлива подія. Лише вдруге нам вдається отримати в неволі потомство цього виду».

У дикій природі залишилося приблизно 100 таких риб. Мешкають вони лише в прибережних водах Тасманії. Науковці Інституту морських та антарктичних досліджень сподіваються відновити популяцію.

Нині розмір мальків не перевищує восьми міліметрів.

[Ендрю Троттер, науковець]:

«Щойно народившись, мальки мають цікавий вигляд. Але вони здатні самі про себе подбати, живучи на дні, як мама й тато».

Завдання дослідників — навчити мальків виживати в дикій природі. Подорослішають вони за два роки. Потім їх випустять на волю.

[Джеміна Стюарт-Сміт, науковець]:

«Ми потроху ускладнюємо умови їхнього середовища проживання. Потім підсаджуємо в акваріум інші види, яких вони зустрінуть у дикій природі».

Ці риби вимирають через утрату середовища існування. Для виведення потомства їм потрібні водорості, інакше ікринки підхоплює течія, і малькам не вижити.

[Джеміна Стюарт-Сміт, науковець]:

«Дуже вплинув надмір морських їжаків. Вони просто знищують водорості, потрібні цій рибі для виживання. І така ситуація виникла тому, що скельних омарів — ворогів морських їжаків — поменшало».

Брахіоніхтієві — придонні риби. Мешкають на глибині до 60 метрів. Вони не плавають, а пересуваються по дну за допомогою плавців, які нагадують руки. До цієї родини належить 5 родів та 14 видів.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Застосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDРожевий шум, можливо, допомагає міцніше спатиРоботи, дрони та штучний інтелект: у Марокко проходить технологічний ярмарокНауковці відкрили, що кашалоти використовують для спілкування щось на зразок азбуки МорзеДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити лісиУ Лондоні п’ять бобрів будують греблі та захищають місто від повенейУ Балтиці поруч із вітряками створили підводну морську фермуДослідниця на каяку допомагає контролювати здоров’я канадських річок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: